Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Kabaču ripiņas ar svaigo un kazas sieru 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja lieluma kabacis
  • 4 svaigi gurķīši
  • 100 g svaigā siera
  • 100 g aitas siera
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 tējkarote rīvētas citrona miziņas
  • Dilles
  • Piparmētra
  • Rozmarīns
  • Sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Olīveļļu ielej bļodā, ar ķiplokspiedi piespiež ķiploka daiviņu. Pieber sāli un tējkaroti sīki sasmalcināta rozmarīna. Samaisa.
    2. Kabaci sagriež plānās ripās. Tās kārto uz plāts, kurā ieklāts cepampapīrs. Pārziež ar sagatavoto eļļas maisījumu. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200 °C aptuveni 10 minūtes, kamēr tās sāk apbrūnēt.
    3. Pagatavo kūciņu pildījumu. Bļodā ar dakšiņu saspaida aitas sieru, pievieno svaigā siera masu, nomizotus un sīki sagrieztus gurķīšus, sakapātu piparmētru, sasmalcinātas dilles, citrona miziņu, maltus piparus un visu samaisa.
    4. Apceptos kabačus izņem no krāsns, padzesē un uz divām ripām uzliek kārtīgu tējkaroti pildījuma. Izlīdzina un virsū liek nākamo kabaču kārtu. Tā turpina, līdz beidzas ripas un pildījums. Dekorē ar piparmētras lapiņām.
    5. Pildījumam var nepievienot sāli, jo pietiek ar aitas siera sāļumu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES