Receptes / Uzkodas

Foto: Shutterstock
Brokastu omlete ar spinātiem 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 3 olas
- 1 ēdamkarote saldā krējuma
- 150 g spinātu
- 50 g rikotas siera
- 50 g cietā siera (rīvēšanai)
- eļļa cepšanai
- sāls, rīvēts muskatrieksts
Pagatavošana
- Sagriež rikotas sieru mazos kubiņos. Nomazgā un nosusina spinātus.
- Sakuļ olu, lēnām iemaisa spinātus un sieru. Pievieno sāli un muskatriekstu.
- Pannā sakarsē eļļu un uzlej sakulto masu, uzliek vāku un cep uz lēnas uguns aptuveni 6–7 minūtes, tad uzbārsta sarīvētu sieru un turpina cept, līdz tas izkusis.