Receptes


Omlete ar spinātiem.
Omlete ar spinātiem.
Foto: Shutterstock

Brokastu omlete ar spinātiem 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 3 olas
  • 1 ēdamkarote saldā krējuma
  • 150 g spinātu
  • 50 g rikotas siera
  • 50 g cietā siera (rīvēšanai)
  • eļļa cepšanai
  • sāls, rīvēts muskatrieksts

Pagatavošana

  1. Sagriež rikotas sieru mazos kubiņos. Nomazgā un nosusina spinātus.
  2. Sakuļ olu, lēnām iemaisa spinātus un sieru. Pievieno sāli un muskatriekstu.
  3. Pannā sakarsē eļļu un uzlej sakulto masu, uzliek vāku un cep uz lēnas uguns aptuveni 6–7 minūtes, tad uzbārsta sarīvētu sieru un turpina cept, līdz tas izkusis.