Receptes / Uzkodas
            Foto: SHUTTERSTOCK
    Garda uzkodiņa – avokado ar garnelēm 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.
Sastāvdaļas
- 2 avokado
 - 100 g garneļu
 - Neliels sarkanais sīpols
 - 2 selerijas kāti
 - 8 olīvas bez kauliņiem
 - Sula no puscitrona
 - Mērcei: 4 ēdamkarotes majonēzes
 - 4 ēdamkarotes bezpiedevu jogurta
 - 1 ēdamkarote citrona sulas
 - 1 ēdamkarote kečupa
 - Raudene
 
Pagatavošana
- Avokado pārgriež uz pusēm, izņem kauliņu, ar karoti uzmanīgi (netraumējot miziņu) izņem mīkstumu, ko sagriež kubiņos un apslaka ar citrona sulu.
 - Garneles noskalo ar aukstu ūdeni, notecina un pievieno avokado gabaliņiem. Selerijas kātus sagriež kubiņos. Smalki sagriež olīvas un sasmalcina sīpolu. Visu liek bļodā pie avokado un garnelēm.
 - No majonēzes un pārējām mērces sastāvdaļām sajauc mērci. Ja vajag, pieber sāli un piparus. Pievieno sagrieztajiem dārzeņiem un garnelēm un samaisa.
 - Ar salātiem pilda izdobtās avokado miziņas.