Receptes

Foto: Anda Krauze

Meža sēņu sviests–smēriņš 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Garšīgs un sātīgs aizdars, ko ziest uz grauzdētas maizītes, pievienot pastai vai dārzeņiem.

Sastāvdaļas

  • 1 kg gaileņu (sviesta beku vai atmateņu)
  • 100 g apceptu ķirbja sēklu
  • 3–4 ķiploka daiviņas
  • 1 tējkarote baltvīna etiķa
  • saišķis pētersīļu
  • Parmas vai cits cietais siers
  • olīveļļa

Pagatavošana

  1. Sēnes sacep, tad liek blenderī kopā ar ķiploka daiviņām, zaļumiem, garšvielām, ķirbju sēklām, tējkaroti baltvīna etiķa, nedaudz eļļas (olīveļļas vietā var izmantot mārdadžu, avokado vai rapšu eļļu. Neder rūgtās eļļas, jo tās nomāc sēņu garšu).
  2. Ja nepieciešams, blendējot vēl pievieno eļļu – jāveidojas biezai masai. Pēc tam ievieto ledusskapī, lai savelkas.
SAISTĪTĀS RECEPTES