Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Kartupeļu salāti ar jogurta mērci 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g nelielu jauno kartupeļu
  • 2–3 cieti vārītas olas
  • 100 g marinētu gurķu
  • 100 g purava
  • 1 sarkanais sīpols
  • 2 ēdamkarotes smalki kapātu diļļu
  • 2–3 tējkarotes marinētu kaperu
  • Mērcei: 400 g grieķu jogurta
  • 2 ēdamkarotes svaigi rīvētu gurķu
  • 1 ēdamkarote baltvīna etiķa
  • 1 ēdamkarote Dižonas sinepju
  • 1 ēdamkarote mārrutku
  • 2 tējkarotes cukura
  • sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Kartupeļus izvāra un sagriež ripiņās. Marinētos gurķus, puravus, sīpolus un vārītas olas sagriež ripiņās. Bļodā kārtām liek kartupeļus, gurķus, puravus un sīpolus. Pārliek vārītu olu ripiņas, pārkaisa ar kaperiem un dillēm.
    2. Pagatavo mērci: grieķu jogurtu sajauc ar mārrutkiem, sinepēm, sarīvētiem gurķiem, pievieno cukuru, baltvīna etiķi, sāli un svaigi maltus melnos piparus. Visu samaisa. Mērci pārlej salātiem un ceļ galdā.
    3. Izrādās, formai ir nozīme – ripās sagriezti kartupeļi, gurķi un citas sastāvdaļas garšo citādi nekā kubiņos grieztie.
      SAISTĪTĀS RECEPTES