Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Brokoļu un redīsu salāti ar kuskusu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 200 g kuskusa
  • 300 g brokoļu
  • 100 g valriekstu
  • 60 g cietā siera
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote kanēļa
  • saišķītis redīsu
  • grauzdētas ķirbja sēkliņas
  • zaļumi
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Brokoļus tvaicē aptuveni 5 minūtes, tad iegremdē aukstā ūdenī, lai saglabātu skaisti zaļo krāsu. Dažas ziedkopas atstāj neskartas, bet pārējās sablendē kopā ar valriekstiem un sieru.
  2. Kuskusu pārlej ar 200 ml karsta ūdens, iemaisa kanēli, šķipsniņu sāls un olīveļļu. Traukam uzliek vāku un ļauj kuskusam piebriest aptuveni 5 minūtes. Tad ar dakšiņu izcilā, sajauc ar brokoļu un siera maisījumu, pievieno plānās šķēlītēs sagrieztus redīsus un smalki sakapātus zaļumus.
  3. Visbeidzot pieliek brokoļu ziedkopas, uzbārsta sāli, piparus, sasmalcinātas ķirbja sēklas, uzslaka olīveļļu, ja nepieciešams.

Lai garšas un vitamīnu buķete būtu bagātīgāka, salātiem pievieno dīgstus pēc izvēles.

SAISTĪTĀS RECEPTES