Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Garšīgs un sātīgs – makaronu sacepums ar sīpoliem un sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 500 g sarkano sīpolu
  • 750 g puravu
  • 500 g makaronu
  • 250 g siera
  • 40 g sviesta
  • Sāls
  • Pipari
  • Majorāns

    Pagatavošana

    1. Notīra sīpolus un sagriež plānos gredzenos. Notīra un tāpat sagriež puravus. Vispirms uz pannas apcep sīpolus, tad pievieno puravus un pasutina 6–8 minūtes.
    2. Pastu (makaronus) novāra pusgatavu un nokāš. Sarīvē sieru un 3/4 no tā sajauc ar makaroniem un saceptajiem sīpoliem, puraviem.
    3. Ietaukotā cepampannā liek sacepuma sagatavi un pārkaisa ar atlikušo 1/4 rīvētā siera. Cep cepeškrāsnī 200 grādos 20 minūtes. Pasniedzot uzkaisa majorāna lapiņas. Ja nav svaiga, uzber kaltētu.
      SAISTĪTĀS RECEPTES