Receptes / Pamatēdieni
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2022/09/shutterstock_1721570047.jpg)
Foto: SHUTTERSTOCK
Cepeškrāsnī cepti cāļu spārniņi, kas gatavoti īpašā mērcē 0
Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”
Sastāvdaļas
- 1,5 kg cāļu spārniņu
- 8 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
- 6 ēdamkarotes sojas mērces
- sāls, svaigi malti melnie pipari
- 1 pudele tomātu kečupa
- 1 pudele karija mērces
- 1 pudele saldskābās čili mērces
Pagatavošana
- Cāļa spārniņus nomazgā un nosusina. Samaisa eļļu, sojas mērci, sāli un piparus. Ar šo maisījumu no visām pusēm ierīvē gaļu.
- Pēc tam spārniņus izkārto uz cepešpannas un cep vienu stundu 180 grādos.
- Lielā bļodā samaisa pārējās trīs mērces sastāvdaļas un tajā ieliek karstos izceptos spārniņus. Patur kādas 15 minūtes.
- Pie spārniņiem labi garšos kraukšķīga bagete.