Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Cepeškrāsnī cepti cāļu spārniņi, kas gatavoti īpašā mērcē 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1,5 kg cāļu spārniņu
  • 8 ēdamkarotes saulespuķu eļļas
  • 6 ēdamkarotes sojas mērces
  • sāls, svaigi malti melnie pipari
  • 1 pudele tomātu kečupa
  • 1 pudele karija mērces
  • 1 pudele saldskābās čili mērces

    Pagatavošana

    1. Cāļa spārniņus nomazgā un nosusina. Samaisa eļļu, sojas mērci, sāli un piparus. Ar šo maisījumu no visām pusēm ierīvē gaļu.
    2. Pēc tam spārniņus izkārto uz cepešpannas un cep vienu stundu 180 grādos.
    3. Lielā bļodā samaisa pārējās trīs mērces sastāvdaļas un tajā ieliek karstos izceptos spārniņus. Patur kādas 15 minūtes.
    4. Pie spārniņiem labi garšos kraukšķīga bagete.
      SAISTĪTĀS RECEPTES