Receptes / Pamatēdieni

Foto: SHUTTERSTOCK

Vistu stilbiņi ar kartupeļu daiviņām 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 8 vistu stilbiņi
  • 4 vidēja lieluma kartupeļi
  • 6 ķiploka daiviņas
  • 50 ml olīveļļas
  • 1,5 citroni
  • 2 ēdamkarotes rīvētas citrona miziņas
  • 2 ēdamkarotes kapātu pētersīļu
  • 1 tējkarote kaltēta oregano
  • 1 tējkarote kaltēta timiāna
  • malti melnie pipari
  • sāls

    Pagatavošana

    1. Kartupeļus nomazgā un nemizotus sagriež daiviņās. No viena citrona norīvē miziņu un izspiež sulu, bet pusi neliela citrona sagriež plānās šķēlītēs. Ķiploka daiviņas smalki sakapā.
    2. Lielā bļodā sajauc eļļu, citrona miziņu, citrona sulu, ķiplokus un garšvielas. Pievieno vistu stilbiņus un kartupeļus, ar rokām kārtīgi sajauc. Kārto uz cepešplāts, kurā ieklāts cepampapīrs. Šur tur iesprauž citrona šķēlītes. Liek cepeškrāsnī un cep 220 grādos 30 minūtes. Izņem, apgriež stilbiņus uz otru pusi un turpina cept vēl aptuveni 20 minūtes.
    3. Citrona miziņa satur aromātiskas eļļas, kas bagātīgi papildina dažādu garšvielu maisījumus un iederas gan gaļas, gan zivju ēdienos.
      SAISTĪTĀS RECEPTES