Receptes

Foto: Shutterstock

Kabaču un tomātu groziņpīrāgs 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 250 g kārtainās mīklas
  • 300 g ķirštomātiņu
  • 120 g kabaču
  • 250 g skābā krējuma
  • 80 g mīkstā siera Feta
  • 4 olas
  • Sauja sīpolloku
  • Vidusjūras garšaugu maisījums
  • Nedaudz čili pārslu
  • Sāls, pipari

    Pagatavošana

    1. Veidnē (Ø 23 cm) ieklāj izveltnētu kārtaino mīklu tā, lai pārklātu veidnes malu. Mīklā ieklāj cepampapīru ar slogu (zirņi, pupas, rīsi), veidni ievieto iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī, cep 190 grādos 15–20 minūtes. Slogu izņem, mīklu padzesē.
    2. Pusi neliela kabača gareniski sagriež plānās šķēlēs. Veidnē mīklā liek tomātus, starp tiem ieloka kabaču šķēlītes, pārbārsta ar sagrieztiem lociņiem un sadrupinātu fetu. Olas sakuļ ar sāli, pipariem un skābo krējumu, pievieno garšaugu maisījumu un nedaudz čili. Maisījumu pārlej pildījumam veidnē, lai viss ir vienmērīgi pārklājies. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni 50 minūtes, līdz mīklas mala brūna un pildījums izcepies. Groziņpīrāgu atdzesē, izņem no veidnes un sagriež.
    3. Skābo krējumu var aizstāt ar saldo, ķirštomātiņus – ar lielajiem, tos sagriežot gabalos, Vidusjūras garšaugu maisījumu – ar citām garšvielām pēc patikas.
      SAISTĪTĀS RECEPTES