Receptes / Saldie ēdieni

Foto: Shutterstock

Melleņu kūka ar smalko musli 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 glāze mandeļu miltu
  • 1 glāze smalkā mušļa
  • 1 glāze skābā krējuma
  • Pusglāze cukura
  • 2 olas
  • Tējkarote cepamā pulvera
  • Šķipsna sāls
  • Vaniļas cukurs
  • Krūmmellenes

    Pagatavošana

    1. Olas saputo ar cukuru un nedaudz vaniļas cukura. Pievieno mandeļu miltus, musli, sāli un cepamo pulveri. Visu rūpīgi sajauc.
    2. Visbeidzot pieliek skābo krējumu. Bet konsistence jāpieregulē pēc sajūtām, lai nav par šķidru vai biezu.
    3. Visu lej ietaukotā formā, nober ar mellenēm un cep 180 °C aptuveni 40 minūtes.
    4. Sanāk sulīga, gaisīga melleņu kūka.
      SAISTĪTĀS RECEPTES