Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Karamelizēts ananass ar ruma krēmu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 mazs ananass
  • 2 ēdamkarotes sviesta
  • 2 ēdamkarotes cukura

Krēmam:

  • 150 ml saldā krējuma
  • 4 ēdamkarotes cukura
  • 2 ēdamkarotes ruma

Pagatavošana

  1. Saldo krējumu bļodā saputo ar cukuru. Pielej rumu un vēl mazliet puto. Ieliek ledusskapī. Saldā krējuma krēma vietā var sajaukt arī skābo krējumu ar cukuru un rumu.
  2. Ananasu sagriež četrās daļās. Nomizo, uzmanīgi izgriežot mazos melnos aplīšus un serdi. Pēc tam katru ceturtdaļu sagriež šķēlēs.
  3. Katlā uz mērenas uguns izkausē sviestu, tad pieliek cukuru un samaisa. Tiklīdz cukurs sāk karamelizēties, pievieno ananasa šķēles un cep 3–5 minūtes. Šķēles uzmanīgi apgriež otrādi un cep vēl 3–5 minūtes, līdz apbrūninās. Pasniedz karstas ar atdzesētu ruma krēmu.
SAISTĪTĀS RECEPTES