Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Banānu siera kūka 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 200 g Selgas cepumu
  • 500 g krēmsiera
  • 80 g kausēta siera
  • 170 ml saldā krējuma
  • 130 g cukura
  • 2 olas
  • 2 banāni
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 4 ēdamkarotes karameļu mērces
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • šķipsna kanēļa

Mērcei:

  • 150 ml saldā krējuma
  • 1 tējkarote pūdercukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • kakao pulveris

Pagatavošana

  1. Cepumus sadrupina, sajauc ar izkausētu sviestu, liek ar cepampapīru izklātā veidnē, izlīdzina un sablīvē. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 10 minūtes.
  2. Pildījumam krēmsieru un kausēto sieru sakuļ ar cukuru un vaniļas cukuru, iesijā un iemaisa miltus un kanēli. Pieliek saldo krējumu, sakuļ un pa vienai piekuļ olas.
  3. Banānus nomizo un sagriež ripiņās, pievieno maisījumam, ar mikseri sakuļ, nesatraucoties, ka paliek mazi banānu gabaliņi. Pusi sakultā maisījuma lej uz pusceptās pamatnes, pārlaista ar pāris ēdamkarotēm karameļu mērces, virsū lej pārējo maisījumu un pārtecina atlikušo mērci.
  4. Veidni liek uz lielas, divkārt pārlocītas folijas loksnes tā, lai, uzlokot malas uz augšu, tās nosegtu veidnes malas. Veidni ar foliju ievieto lielākā karstumizturīgā traukā, kurā ielej karstu ūdeni, kas sniedzas līdz veidnes pusei. Liek cepeškrāsnī un cep 180 °C aptuveni 30 minūtes. Tad karstumu samazina līdz 150 °C, cep vēl 30 minūtes vai nedaudz ilgāk. 
  5. Atdzesē, izņem no veidnes un uz dažām stundām ievieto ledusskapī. Pēc tam rotā ar putukrējumu, kas saputots ar pūdercukuru un vaniļas cukuru, pārkaisa kakao pulveri.
SAISTĪTĀS RECEPTES