Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Nepārspējamā šokolādes desa 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Kurš gan neatceras bērnību un omītes vai mammas gatavoto “šokolādes desu”? Ja esi nogrēkojies un neesi pierakstījis šo recepti ģimenes recepšu blociņā, šī recepte būs tavs zelta atradums!

Sastāvdaļas

  • 230 g Selgas cepumu
  • 260 g sviesta
  • 270 g dažādu krāsu marmelādes
  • 120 g pūdercukura
  • 120 g kakao pulvera
  • 100 g karamelizētu valriekstu
  • 2 olu dzeltenumi

    Pagatavošana

    1. Cepumus sadrupina gabaliņos, marmelādi sagriež mazos gabaliņos un sajauc kopā ar riekstiem.
    2. Katliņā izkausē sviestu. Kad tas padzisis, pievieno olu dzeltenumus. Maisot uzkarsē.
    3. Pievieno pūdercukuru un samaisa. Pieber kakao pulveri, atkal samaisa un pielej cepumu masai.
    4. Visu rūpīgi un lēni sajauc.
    5. Veido pēc formas līdzīgu desai, ietin pārtikas plēvē un uz nakti liek ledusskapī sastingt.
    SAISTĪTĀS RECEPTES