Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Tunča un makaronu salāti 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”.

Sastāvdaļas

  • 360 g tunča savā sulā
  • 300 g Fusilli vai citu (īsu) makaronu
  • 2 lieli baltie sīpoli
  • 5 mazi tomātiņi
  • 3 ēdamkarotes kaperu
  • 2 ēdamkarotes olīveļļas
  • sāls, malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Makaronus izvāra (al dente) lielā sālsūdens daudzumā. Nokāš, noskalo zem auksta ūdens strūklas, nosusina (uzber uz papīra dvieļa) un ieber lielā bļodā. Pārkaisa ar sāli un pipariem, samaisa.
  2. Pievieno tunci, sīki sagrieztus sīpolus, noskalotus kaperus, četrās daļās sagrieztus tomātus, pielej eļļu un samaisa.

Konservēta tunča vietā var ņemt arī svaiga tunča steika gabalu, ko, apkaisītu ar sāli un pipariem, strauji apcep 3–4 minūtes no katras puses. Kad atdzisis, sasmalcina un pievieno salātiem.

SAISTĪTĀS RECEPTES