Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Rauga mīkla ar skābo krējumu 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 1 kg kviešu miltu
  • 100 g cukura
  • 50 g presētā rauga
  • 500 ml piena
  • 50 ml eļļas
  • 50 g sviesta
  • 2 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 ola

Pagatavošana

  1. Lielā katlā uzbriedina raugu, pievienojot mazliet silta ūdens un cukura un noliekot siltumā.
  2. Otrā katlā ielej pienu, pievieno sviestu, eļļu, skābo krējumu un maisot karsē, līdz izveidojas viendabīga masa (noteikti nedrīkst uzvārīt!). Tad noņem no uguns, atdzesē, lai masa nav karsta, bet ir silta. Pievieno uzbriedinātajam raugam un samaisa. Pēc tam pievieno olu un kārtīgi sakuļ.
  3. Kartupeļu cieti ieber glāzē (pievienojot rauga mīklai kartupeļu cieti, pīrādziņi būs čaganāki), pievieno nedaudz auksta ūdens, samaisa, pieliek mīklas masai un sakuļ. Pēc tam pakāpeniski iesijā miltus. Labi izmīca, lai mīklai tiek daudz gaisa, jo tas veicina rūgšanu. Tad mīklu apsedz ar dvielīti un novieto siltā vietā uzrūgt aptuveni 40 minūtes.