Receptes

Foto – Matīss Markovskis

Pīlādžu marmelādē karamelizēti burkāni un pētersīļa saknes 0

Autore: Gunta Tabore

Sastāvdaļas

  • burkāni – 5 gab.
  • pētersīļa sakne – 5 gab.
  • pīlādžu marmelāde – 3 ēdamkarotes
  • sviests – 50 g
  • drupināti lazdu rieksti – 100 g
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. Burkānus un pētersīļa saknes nomizo un gareniski pārgriež uz pusēm (vai četrās daļās, ja ir lielāki). Pannā izkausē sviestu un apcep saknes, kamēr tās zeltainas. Pielej ūdeni – tik daudz, lai saknes līdz pusei būtu nosegtas. Sautē, kamēr saknes mīkstas un ūdens gandrīz iztvaikojis.
  2. Pievieno sāli, piparus, lazdu riekstus un pīlādžu marmelādi. Karsē, kamēr cukurs karamelizējas.

Pavāres piebilde

Marmelāde palīdz saknītēm karamelizēties, padara tās spīdīgas un gardas. Īpašu garšu piešķir riekstu piedeva.