Receptes

Foto – Aija Geida

“Iegriezumu maizīte” ar sieru 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Iestājoties pavasarim, siltais laiks tā vien mudina doties pie dabas. Piedāvājam interesantu uzkodu, kas labi iederas pie grilēta ēdiena vai ir labs launags/brokastis kopā ar svaigiem pavasara zaļumu salātiem.

Sastāvdaļas

  • maize – viens kukulītis
  • siers – 200 grami
  • augu eļļa – 1 ēdamkarote
  • malti melnie pipari
  • sāls
  • ķiploks – pēc izvēles
  • lociņi

Pagatavošana

  1. Vispirms gareniski iegriež līdz divām trešdaļām kukulīša, lai tas neizjūk. Pēc tam tādus pašus iegriezumus izdara platumā. Izveidojas apmēram 2–3 cm lieli kvadrāti.
  2. Iegriezuma vietās liek siera šķēles, uzkaisa nedaudz maltu melno piparu un sāls, var iepildīt arī sasmalcinātu ķiploka daiviņu. Šādi sagatavotu maizes kukulīti nedaudz apslaka ar eļļu.
  3. Cep iepriekš līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 10–12 minūtes. Kad gatava, uzkaisa sagrieztus lociņus. Ēdot katrs ņem savu kvadrātiņu un bauda silto maizīti ar izkusušo sieru un garšvielām. Vislabāk garšo silta, bet laba ir arī atdzisusi.

Vēl viens variants – mājās sagatavoto maizi ietin folijā un pēc produktu grilēšanas uzliek uz restītēm. Siltās ogles dod gana daudz siltuma, lai siers izkustu un maizīte iegūtu kraukšķīgu garoziņu.

SAISTĪTĀS RECEPTES