Receptes / Uzkodas


Bulciņas ar sīpoliem.
Bulciņas ar sīpoliem.
Foto: Shutterstock

Pagatavo uz “ātru roku”: aromātiskas sīpolbulciņas 0

Šīs brīnišķīgās, un ātri pagatavojamās bulciņas ir brīnišķīga piedeva gan pie dažādām zupām, gan arī var tikt pasniegta kā vienkārši uzkoda vakariņās pie tējas.

Sastāvdaļas

  • Sarkanais sīpols – 2 gab.
  • Kārtainā mīkla – 2 plāksnes
  • Sviests – 30 grami
  • Sāls – pēc garšas
  • Medus – 1 ēdamkarotes
  • Itāļu virtuves garšvielas (sausās)

Pagatavošana

  1. Sīpolu nomizo, notīra un sagriež ripiņās, kas nav biezākas par 1 cm.
  2. Iepriekš atkausētu mīklu liek uz virsmas un ar glāzi “izgriež” tajā aplīšus. To diametram jābūt mazliet lielākam kā sīpola diametram.
  3. Izliek mīklas aplīšus uz virsmas. Virsū kārto sīpola šķēli, pasāla, pievieno itāļu virtuves sausās garšvielas. Virspusē uzliek nelielu gabaliņu neizkusuša sviesta.
  4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādu temperatūrai.
  5. Kārto mīklas aplīšus cepešpannā, kurā ieklāts cepamais papīrs. Liek cepties uz vidēji 12 līdz 15 minūtēm, līdz brīdim, kad bulciņas ir zeltaini brūnā krāsā.
  6. Pasniedz mazliet atdzesētas!
SAISTĪTĀS RECEPTES