Receptes

Foto: Shutterstock

Kraukšīgie un aromātiskie siera cepumiņi 0

Māra Lapsa, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Lai arī cepumu pagatavošana prasa gana daudz darba un pacietības, ir vērts papūlēties, jo tie ir garšīgi un ilgi uzglabājas. Ja cepumi ir krājumā, launagā vai citā ēdienreizē būs, ko baudīt kopā ar tēju un kafiju. Tie arī noderēs, lai uzcienātu negaidītus ciemiņus.

Sastāvdaļas

  • 350 g kviešu miltu
  • 300 g sviesta
  • 300 g Holandes siera
  • 100 g Parmas siera
  • 50 g saulespuķu sēklu
  • 50 g ķirbja sēklu
  • 50 g sezama sēklu
  • Malti melnie pipari
  • Kaltēti čili pipari
  • Sāls

Pagatavošana

  1. Sarīvē Holandes un Parmas sieru, pievieno istabas temperatūrā atlaidinātu sviestu, iesijā miltus un visu ar rokām rūpīgi samīca.
  2. Kad mīkla samīcīta, pieber garšvielas (sāli vajag nedaudz, jo siers ir sāļš) un sēkliņas un visu vēlreiz samīca. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz stundu ieliek ledusskapī.
  3. Pēc tam mīklu plāni izrullē – tad cepumi būs kraukšķīgāki – un, izmantojot piparkūku formiņas, izspiež cepumus.
  4. Kārto uz plāts, uz kuras izklāts cepampapīrs, noziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sēkliņām un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 20 minūtes, līdz cepumi ir viegli zeltaini.

Kviešu miltus var aizstāt ar kukurūzas vai rudzu miltiem. Ja vēlas izteiktāku sēkliņu garšu, tās pirms pievienošanas apgrauzdē. To vietā var izmantot arī drupinātus riekstus.

SAISTĪTĀS RECEPTES