Receptes

Foto: Alex Mur/SHUTTERSTOCK

Grilēti dārzeņi ar marinētiem sīpoliem 0

Recepti piedāvā kafejnīcas Buberts šefpavāre Iveta Lamberte.

Sastāvdaļas

  • baklažāns
  • cukīni
  • paprika
  • zaļās un melnās olīvas
  • zaļumi (timiāns, rozmarīns, baziliks)
  • marinēti sīpoli
  • ķiploks
  • olīveļļa
  • citrona sula
  • baltvīna etiķis
  • medus
  • cukurs, sāls

Pagatavošana

  1. Baklažānu, cukīni un papriku cep cepeškrāsnī, pēc tam sagriež palielos gabalos.
  2. Pievieno marinētos sīpolus, olīvas un pārlej marinādi, kas pagatavota no olīveļļas, baltvīna etiķa, citrona sulas, medus, sāls, cukura, ķiploka, timiāna, rozmarīna un bazilika.
  3. Dārzeņus liek vienādās proporcijās. Samaisa un ļauj aptuveni 20 minūtes ievilkties garšām. Uzkodai var pievienot svaigu timiānu, rozmarīnu un baziliku vai arī kaltētu.
SAISTĪTĀS RECEPTES