Receptes

Foto: SHUTTERSTOCK

Griķu miltu pica ar fetas sieru 0

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 250 g griķu miltu
  • pusglāze ūdens
  • 30 ml olīveļļas
  • 4 ēdamkarotes bazilika pesto
  • 600 g tomātu
  • 50 g fetas siera
  • svaigs baziliks
  • sāls, pipari

Pagatavošana

  1. No miltiem, olīveļļas, sāls pagatavo mīklu, mīcīšanas laikā pakāpeniski pievienojot ūdeni. Mīklai jābūt stingrai.
  2. Gatavu mīklu uz cepampapīra izrullē un ar visu papīru liek apaļā cepampannā, maliņu uzlokot uz augšu.
  3. Mīklai pārsmērē pesto, liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos 15–20 minūtes.
  4. Tomātus sagriež ripiņās un kārto uz picas pamatnes, kas vēl karsta, izņemta no krāsns.
  5. Pārkaisa ar sadrupinātu fetas vai kazas sieru, maltiem pipariem, uzliek bazilika lapiņas un iešauj picu vēl uz 5 minūtēm cepeškrāsnī.
SAISTĪTĀS RECEPTES