Receptes / Uzkodas


Franču karstmaize ar āboliem.
Franču karstmaize ar āboliem.
Foto: Shutterstock

Franču karstmaizītes ar āboliem un kanēli 0

Ļoti garšīgas karstmaizītes brokastīm vai vakariņām. Jūsu bērni būs vienkārši sajūsmā!

Sastāvdaļas

  • Āboli – 1 -2 gab.
  • Tostermaize – 12 šķēles (sanāks sešas “pildītās” maizītes)
  • Olas – 2 gab.
  • Piens – 4 ēdamkarotes
  • Cukurs – 1 ēdamkarote
  • Kanēlis – pustējkarote
  • Sviests – 60 grami
  • Pūdercukurs – dekorēšanai

Pagatavošana

  1. Nomizo ābolus, izņem sēkliņas un serdi, sagriež šķēlītēs. Ābolus var arī sagriezt smalki, ja tā garšo labāk.
  2. Maizei nogriež garoziņu. Traukā sakuļ olu, pienu, cukuru un kanēli.
  3. Liek uz maizes sagrieztās ābolu šķēlītes, otru maizes šķēli liek pa virsu.
  4. Izmērcē maizītes olas – piena – cukura – kanēļa maisījumā.
  5. Tikmēr pannā uzkarsē sviestu un uz ļoti lēnas uguns liek cepties maizītes.
  6. Cep no abām pusēm vidēji 3-5 minūtes, kamēr maizei veidojas brūna garoziņa.
  7. Pirms pasniegšanas nosusina katru karstmaizi uz papīra dvieļa un pārkaisa ar pūdercukuru!
SAISTĪTĀS RECEPTES