Receptes / Uzkodas
            Publicitātes foto
    Zaļais falafels ar karija mērci 0
Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI
Sastāvdaļas
Falafeliem:
- 240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
 - 30 g smalki sakapātu pētersīļu
 - 30 g smalki sakapātu piparmētru
 - 1 smalki sakapāts sīpols
 - 2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
 - 1 tējk. kumīna sēklu
 - 2 ēdamk. olīveļļas
 - 1 tējk. malta koriandra
 - 80 g miltu
 - 1/2 tējk. cepamā pulvera
 
Mērcei:
- 200 g turku jogurta
 - 1 kiploka daiviņa
 - 1 tējk ar kaudzi karija garšvielu
 - Sāls, melnie pipari pēc garšas
 - 1 ēdamk. citronu sulas
 - 1 ēdamk. smalki sakapāto lociņu/pētersīļu
 
Piedevām:
- 1 liels avokado
 - Dažādas zaļās lapas pēc vēlmes (salātu lapas, spināti, biešu lapas u.c.)
 - 2 nelieli svaigie gurķīši
 - 4 pita maizes
 
Pagatavošana
- Gatavo falafelu – visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri, blendē līdz viendabīgai konsistencei (zaļumi var palikt lielākos gabalos).
 - Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. No masas veido ~20 g lielas bumbiņas un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz 20-25 min.
 - Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Smalki sagriež gurķi un avokado.
 - Uz sausas pannas uzsilda pitas maizi no abām pusēm. Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pita maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafeli un mērci.