Receptes

Publicitātes foto

Zaļais falafels ar karija mērci 0

Recepti piedāvā pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar veikalu ELVI

Sastāvdaļas

Falafeliem:

  • 240 g konservētu turku zirņu bez šķidruma
  • 30 g smalki sakapātu pētersīļu
  • 30 g smalki sakapātu piparmētru
  • 1 smalki sakapāts sīpols
  • 2 spiedē izspiestas ķiploka daiviņas
  • 1 tējk. kumīna sēklu
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • 1 tējk. malta koriandra
  • 80 g miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera

Mērcei:

  • 200 g turku jogurta
  • 1 kiploka daiviņa
  • 1 tējk ar kaudzi karija garšvielu
  • Sāls, melnie pipari pēc garšas
  • 1 ēdamk. citronu sulas
  • 1 ēdamk. smalki sakapāto lociņu/pētersīļu

Piedevām:

  • 1 liels avokado
  • Dažādas zaļās lapas pēc vēlmes (salātu lapas, spināti, biešu lapas u.c.)
  • 2 nelieli svaigie gurķīši
  • 4 pita maizes

Pagatavošana

  1. Gatavo falafelu – visas sastāvdaļas, izņemot miltus un cepamo pulveri, blendē līdz viendabīgai konsistencei (zaļumi var palikt lielākos gabalos).
  2. Pievieno miltus, cepamo pulveri un samaisa. No masas veido ~20 g lielas bumbiņas un liek cepties 180 grādus karstā cepeškrāsnī, uz 20-25 min.
  3. Sajauc visas mērces sastāvdaļas. Smalki sagriež gurķi un avokado.
  4. Uz sausas pannas uzsilda pitas maizi no abām pusēm. Pārgriež maizi no vienas maliņas un, atverot pita maizi no iekšpuses, liek šajā kabatā zaļās lapas, avokado, gurķi, falafeli un mērci.
SAISTĪTĀS RECEPTES