Receptes / Uzkodas

Foto – Aija Geida

Fritēti lociņi – neparasta un garda uzkoda 0

Aija Geida, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Sastāvdaļas

  • 12 lociņi (ar balto daļu)
  • 100 g kviešu miltu
  • 70 g kukurūzas cietes
  • 150 ml paniņu
  • 2 ķiploka daiviņas
  • ½ tējkarotes kurkumas
  • tējkarote sāls
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

  1. Bļodā sajauc kviešu miltus un kukurūzas cieti. Pieber sāli, kurkumu un samaisa.
  2. Ķiploka daiviņas izspiež spiedē un pievieno paniņām. Katlā ielej eļļu vismaz 5 cm līmenī un uzkarsē.
  3. Lociņus pārgriež uz pusēm, pamērcē paniņās, tad apviļā miltu un cietes maisījumā un cep dziļā eļļas peldē zeltaini brūnus. Pasniedz ar krējuma mērci.
SAISTĪTĀS RECEPTES