Foto: LETA

– Kurā brīdī abi sapratāt, ka esat vairāk nekā tikai domubiedri? 13


– Tas notika krietni vēlāk, pagāja vairāki gadi, mums abiem caur daudziem elles lokiem bija jāiziet… Patiesībā viss, kas ar mums notiek patlaban, ir brīnums. Es joprojām nespēju tam līdz galam noticēt. Ir brīži, kad gribas pateikt: ieknieb man! Vai tiešām tas nav sapnis? Vai tā nav kāda paralēlā realitāte, no kuras es atmodīšos? Sen, sen, kad bijām vēl tikai draugi, es ieteicu Aināram izlasīt Ričarda Baha grāmatu “Tilts pāri mūžībai”. Tajā ir apkopoti stāsti par paralēlām pasaulēm. No vienas puses, mūsu satikšanās ir pati par sevi saprotama, no otras puses, tā ir unikāla. Un nereāla, no trešās puses.

Reklāma
Reklāma

– Pie kā tu pati tagad strādā?

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
Lasīt citas ziņas

– Rakstu un lieku kopā scenāriju par Raini un Aspaziju 6. jūnija koncertuzvedumam Dzintaru koncertzālē. Pagaidu nosaukums “Kur gars ar garu jūtās satiekas”. Lasu vēstules un laikabiedru atmiņas, mēģinu saprast, kas ir Rainis ar Aspaziju un kas viņš būtu bez viņas. Jo vairāk lasu, jo vairāk pārliecinos, ka sieviete ir tā, kas rada pasauli.

– Šķiet, tas bija Roalds Dobrovenskis, kas pateica: nekāda Raiņa latviešiem nebūtu, ja ne Aspazija. Rainim bija jāizdara izvēle, un vēl kāda! Es pat īsti nezinu, vai to var saukt par biblisku, mītisku vai freidisku konfliktu – mīļotā māsa Dora un mīļotā sieviete Aspazija ienīda viena otru. Studiju biedrs un draugs, kas reiz zvērēja mūža uzticību, Pēteris Stučka, kļuva par vienu no niknākajiem Raiņa ienaidniekiem. Stučka neieredzēja arī Aspaziju. Dora apprecējās ar Stučku, pirms tam liekot brālim izvēlēties starp māsu un mīļoto sievieti: viņa vai es.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Aspazija bija unikāla. Viņa darīja visu, pilnīgi visu. Un vēl kopa Raiņa māti, kas vedeklu kategoriski nepieņēma. Apbrīnojama personība. Gan dzejā, gan dzīvē.

Bet pirms tam, 12. maijā, visas dienas garumā Novosibirskā risināsies teātra 70 gadu jubilejas koncerts, kas beigsies ar grandiozu uguņošanu. Šajā sakarā mums ar Aināru patlaban plosās prāta viesulis, pat ne vētra. Un vēl 25. maijā Rīgā būs trīsdaļīgs kora “Kamēr” koncerts, Ainārs ir šā kora seniors. Nākamajā sezonā ik pa laikam būsim Latvijā, tas mūs abus ļoti, ļoti priecē.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.