Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms (no labās) Zviedrijas biznesa gada balvas pasniegšanas ceremonijā pērn un šīs balvas ieguvējs kategorijā “Gada jaunais uzņēmējs” Mikus Opelts no “Giraffe 3600”.
Zviedrijas vēstnieks Latvijā Henriks Landerholms (no labās) Zviedrijas biznesa gada balvas pasniegšanas ceremonijā pērn un šīs balvas ieguvējs kategorijā “Gada jaunais uzņēmējs” Mikus Opelts no “Giraffe 3600”.
Foto – LETA

– Ko investoriem var piedāvāt Latvija? 0

– Konkurētspēja ir balstīta uz saprātīgi zemām darbaspēka izmaksām. Tas neturpināsies mūžīgi. Ceru, ka Latvijas cilvēki mācēs pievienot produktiem ielāku vērtību un ka tā būs balstīta uz uzņēmējdarbību un inovāciju. Soli pa solim jūs celsiet darba ražīguma līmeni, kas pamazām cels arī algu līmeni.

Reklāma
Reklāma
Dronu uzbrukumi naftas pārstrādes rūpnīcām Krievijā ir panākuši neiedomājamo – pasaules lielākajai naftas valstij sāk pietrūkt benzīna
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ 22
Uz gājēju pārejas gandrīz uzbrauc Valsts prezidentam 80
Lasīt citas ziņas

Tas prasa attīstīt inovāciju klimatu. Proti, nauda pētniecībai un izaugsmei ir jātērē aizvien gudrāk. Patlaban Zviedrijas kompānijas Latvijā vada arī mazas pievienotās vērtības biznesus salīdzinoši zemāku algu dēļ.

Tehnoloģiski attīstītajiem zviedru uzņēmumiem ir vajadzīgi apakšuzņēmumi, sadarbības partneri Latvijā, kas ražotu augstas kvalitātes produktus par saprātīgu cenu. Piemēram, mašīnbūvē. Tā ir īpaši laba zīme.

CITI ŠOBRĪD LASA

Zviedrijas vēstniecība palīdz savas valsts uzņēmējiem atrast jaunas biznesa iespējas Latvijā. Līdz šim Latvijas uzņēmumi bija veiksmīgāki savu produktu eksportētāji uz Zviedriju nekā Zviedrijā ražoto produktu eksportētāji Latvijā. Ieguldījumu un aktīvi darbojošos Zviedrijas uzņēmumu skaits gan Latvijā ir daudz lielāks nekā Latvijas uzņēmumu daudzums Zviedrijā.

Nesen vairākas Zviedrijas kompānijas pārcēla uz Latviju savus galveno uzņēmumu apkalpojošos uzņēmumus. Tā ir laba zīme, daudzi Zviedrijas uzņēmumi vēlas šādus apkalpojošos uzņēmumus izvietot Latvijā. Dažkārt tām problēmas rada darbaspēks, ir konkurence starp cilvēkiem ar angļu valodas zināšanām.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.