Foto: flamingo_estate/Instagram

Pamela Anderson iedvesmoti marinētie gurķi ar rožu lapiņām 0

Sastāvdaļas (uz 1 litra burku)

– 500 g mazi gurķīši
– 2–3 dilles zariņi
– 2 ķiploka daiviņas
– 1 tējk. sinepju sēklu
– 1 tējk. rozā piparu graudu
– 1–2 gab. guajillo čili (vai cits maigs kaltēts čili)
– 1 tējk. kūpinātā jūras sāls (vai parastais jūras sāls + šķipsna kūpinātas paprikas)
– 1 ēdk. kaltētu rožu lapiņu
– 500 ml ūdens
– 250 ml ābolu etiķa
– 50 ml baltā etiķa
– 2 ēdk. cukura
– 1 ēdk. rupjā sāls

Pagatavošana

1. Burkas sagatavošana – izmazgā un izkarsē burku, vāku aplej ar verdošu ūdeni.

2. Garšvielas burkā – ieliec burkas apakšā dilles, ķiplokus, sinepju sēklas, rozā piparus, čili un rožu lapiņas.

3. Pievieno gurķus – cieši saliec burkā.

4. Marināde – katliņā uzvāri ūdeni, etiķus, cukuru un sāli, samaisi, lai viss izšķīst.

5. Pārlej gurķus ar karsto marinādi līdz malai.

6. Aizvāko un atdzesē – ļauj nostāvēties istabas temperatūrā, tad glabā ledusskapī.

Burciņa būs gatava pēc 5–7 dienām, bet garša kļūs dziļāka pēc 2–3 nedēļām.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.