
Pamela Anderson iedvesmoti marinētie gurķi ar rožu lapiņām 0
Sastāvdaļas (uz 1 litra burku)
– 500 g mazi gurķīši
– 2–3 dilles zariņi
– 2 ķiploka daiviņas
– 1 tējk. sinepju sēklu
– 1 tējk. rozā piparu graudu
– 1–2 gab. guajillo čili (vai cits maigs kaltēts čili)
– 1 tējk. kūpinātā jūras sāls (vai parastais jūras sāls + šķipsna kūpinātas paprikas)
– 1 ēdk. kaltētu rožu lapiņu
– 500 ml ūdens
– 250 ml ābolu etiķa
– 50 ml baltā etiķa
– 2 ēdk. cukura
– 1 ēdk. rupjā sāls
Pagatavošana
1. Burkas sagatavošana – izmazgā un izkarsē burku, vāku aplej ar verdošu ūdeni.
2. Garšvielas burkā – ieliec burkas apakšā dilles, ķiplokus, sinepju sēklas, rozā piparus, čili un rožu lapiņas.
3. Pievieno gurķus – cieši saliec burkā.
4. Marināde – katliņā uzvāri ūdeni, etiķus, cukuru un sāli, samaisi, lai viss izšķīst.
5. Pārlej gurķus ar karsto marinādi līdz malai.
6. Aizvāko un atdzesē – ļauj nostāvēties istabas temperatūrā, tad glabā ledusskapī.
Burciņa būs gatava pēc 5–7 dienām, bet garša kļūs dziļāka pēc 2–3 nedēļām.