![Cepumi saldās sēnītes](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/1-11.jpg)
Bērnības klasika – cepumi saldās sēnītes. FOTO RECEPTE 1
Rudenim piestāv bērnības klasika – cepumi saldās sēnītes.
Sastāvdaļas
200 g margarīna vai sviesta
800 g miltu
400 g cukura
200 g skābā krējuma
1 ola, 1 olas baltums
1/3 tējkarotes sāls
1 tējkarote cepamā pulvera
200 g pūdercukura
2 ēdamk. kaltētu magoņu sēklu
100 g šokolādes
Pagatavošana
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/2-9.jpg)
1. Piemērotā traukā sablendē līdz mīkstai konsistencei izkausētu sviestu, cukuru, krējumu, olu un sāli.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/3-6.jpg)
2. Masai pievieno miltus un cepamo pulveri, veido mīklu. Tai jāsanāk mīkstai, plastiskai, mīkla nedrīkstētu pielipt pie rokām.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/4-7.jpg)
3. Tad mīklu sadala vairākās daļās, katru ietin pārtikas plēvē. Liek ledusskapī uz pusotru stundu.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/5-7.jpg)
4. Ķeramies klāt sēnīšu veidošanai – ņem vienu no mīklas gabaliem un saveļ to, veidojot garenu “desu”. Tad “desu” sagriež vienādos gabaliņos – tās būs sēnītes “kājas”.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/6-3.jpg)
5. Katram gabaliņam, paviļājot to rokās, piešķir konusveidīgu formu. Tos novieto uz dēlīša vai citas virsmas un liek ledusskapī, atstājot uz pusstundu sastingšanai.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/7-4.jpg)
6. No otra mīklas gabala veido apaļas sēnīšu cepurītes, liek tās uz cepešpannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 15 minūtes.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/8-5.jpg)
7. Kad “plācenīši” gatavi, tiem katram vidū uzmanīgi izveido iedobi.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/9-3.jpg)
8. Izcep sēnīšu “kājiņas” un ar kulinārijas glazūru (sakults olu baltums + pūdercukurs) pielīmē katru kāju pie cepurītes, liekot to iedobītē. Glazūrai jābūt biezai.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/10-3.jpg)
9. Sākam dekorēt! Atlikušo glazūru mazliet atšķaida ar ūdeni. Tad tajā iemērc sēnīšu “kājas” un arī cepurītes apakšējo daļu. Kājas apakšējo daļu apviļā magonēs. Ļauj visam sastingt aptuveni 15 minūtes.
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/11-2.jpg)
10. Izkausē šokolādi un tajā iemērc katras cepurītes virsējo daļu. Nožāvē (vēlams uz režģa, lai virsma būtu spīdīga un skaista).
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2019/10/1-11.jpg)
Sēnītes ir gatavas priecēt jūsu ģimeni un viesus! No norādītā produktu daudzuma vajadzētu sanākt aptuveni 60 sēnītēm.