FOTO: @edamskaisti/ Facebook

Saldās un sāļās karstmaizes recepte vasaras gardēžiem – ātri, vienkārši un ļoti garšīgi 0

Kad gribas ko siltu, bet ne pārāk sarežģītu – karstmaizes vienmēr ir laba izvēle. Saldā versija ar āboliem, kanēli un riekstiem iepriecina kā deserts vai našķis pie tējas, bet sāļajā apvienojas avokado, bekons un maigs olu kultenis uz grauzdētas maizītes.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Neredzamās slepkavas: četri ikdienas ieradumi, kas nemanāmi bojā asinsvadus un palielina trombu attīstības risku
Kokteilis
Ja esi dzimis vienā no šiem trīs datumiem, tev uzlikts īpašs “zīmogs” no pagātnes
Trīs Krievijas iznīcinātāji ielidojuši Igaunijas teritorijā; igauņi pieprasa NATO 4. panta konsultācijas 121
Lasīt citas ziņas

Vienkārši pagatavojami un lieliski piemēroti nesteidzīgām vasaras maltītēm. Recepte no @edamskaisti.

Ābolu kanēļmaizītes (12gab) sastāvdaļas:
1. 12 rikas Latvijas Maiznieks Tost rudzu daudzsēklu tostermaizes;
2. 3 āboli (+ citrona sula);
3. 3-4 ēdamkarotes skābā krējuma;
4. Sviests;
5. Cukurs vai cits saldinātājs (var pievienot arī vaniļu);
6. Sauja riekstu;
7. Kanēlis.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pagatavošana:
1. Mazi kārto uz cepamās paplātes, katru riciņu apsmērē ar sviestu.
2. Ābolus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un ber bļodā. Pie tiem pievieno krējumu, cukuru, kanēli, izmaisa. Riekstus smalki sakapā un pievieno ābolu masai, izmaisa un kārto uz maizītēm. Cep 175 grādos 10-15min.

Fetas olu/bekona karstmaizes ar avokado (4gab) sastāvdaļas:
1. 4 rikas jaunās Latvijas Maiznieks Tost Maize ar grauzdētiem sīpoliem;
2. Sviests maizītes apgrauzdēšanai;
3. 4 olas;
4. 1 avokado (+ citrona sula);
5. Karote fetas siera;
6. 4 bekona šķēlītes;
7. Zaļumi;
8. Garšvielas (sāls,pipari, zaļumu garšviela).

Pagatavošana:
1. Pannu iesmērē ar sviestu un maizes rikas mazliet apgrauzdē un liek uz dēlīša.
2. Bļodā sakuļ olas ar garšvielām, lej uz pannas, pievieno fetas sieru un maisot cep tik ilgi, kamēr olas izcepušās, tad uz pannas liek bekonu, apcep, līdz gatavs.
3. Uz maizītēm liek saspaidītu avokado, tad olu kulteni, bekonu un stūrīti garnē ar zaļumiem.

Lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.