Anda Krauze

Atbildība likuma priekšā 2


Juridiski nostiprinātas attiecības izveido robežas. Ja civillaulībā jebkurā brīdī var savākt mantas, aiziet un būt brīvs, laulībā vēl ir atbildība arī likuma priekšā. Tiek izveidots rāmis, kurā cilvēks funkcionē, taču nevar apgalvot, ka tas izmaina veselību. Var runāt par praktisku paradumu maiņu, kas ģimenē rodas, piemēram, nākot bērnam pasaulē. Ja ir maza mašīna, tā jānomaina, vai, iespējams, jāpārceļas uz jaunu mitekli. Tomēr arī atvases negarantē mierīgu vai pareizu dzīvesveidu.

Reklāma
Reklāma

Īsts vīrietis neslimo?

TV24
“Mēs ceram uz taisnību!” Sabiedrība sašutusi par soda apmēru ārstam, kura dēļ mira jauna sieviete 50
Ukrainas izlūkdienesta pārstāvis: Krievijas varētu ieņemt Baltijas valstis septiņu dienu laikā
RAKSTA REDAKTORS
“Mums nav kur iet! Noslēgšot gāzi un ūdeni!” Ogrē daudzīvokļu ēku atzīst par bīstamu un iedzīvotājiem nekavējoties liek pamest mājas 150
Lasīt citas ziņas
Visbiežāk stiprā dzimuma pārstāvji mazāk rūpējas par sevi un neveic pārbaudes, jo baidās uzzināt patiesību. “Eksistē kultūras radīts tēls, ka vīrišķīgs vīrietis jeb mačo neslimo. Marlboro reklāmā kovbojam aiz muguras nestāv ārstu brigāde – viņš taču nav slims. Kāpēc tad lai es būtu? Vīrieša tēlā nav vietas veselības problēmām, jo slims automātiski nozīmē vājš. Es esmu vesels, kamēr nezinu, ka tā nav,” paskaidro speciālists un piebilst, ka nereti veselība tiek uztverta kā pašsaprotama lieta, kura tiek iedota uz mūžu.
Rūpes par sevi var iemācīt jau bērnībā, piemēram, ja atvasi regulāri ved pie zobārsta, kurš ir labs speciālists un bērnu nesabaida, arī pieaugot jaunais vīrietis regulāri dosies uz pārbaudēm, saprotot, ka lētāk ir apskatīt, nevis labot.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.