Foto-Anda Krauze

Gaiši zaļi 0

Materiāli – 45 g dzijas (sastāvs: 40% kokvilnas, 20% viskozes un 40% poliamīda) un piecas 3,5. numura adāmadatas.

Reklāma
Reklāma

Darba gaita.

Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 28
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Uzmet 44 valdziņus, sadala uz katras adatas pa 11 valdziņiem un sāk adīt rakstu pēc 2. shēmas. Kad noadītas trīs rakstu kārtas jeb 21 rinda, tālāk ada labiski. Lai regulētu cimda platumu, sākot labisko adījumu, valdziņus saada tā, lai uz katras adatas paliktu 10 vai 9 valdziņi.

Kad noadīti 7 cm, iezīmē īkšķa vietu: labajai rokai – uz trešās adāmadatas, kreisajai rokai – uz otrās adāmadatas. Īkšķim atstātos valdziņus uzver uz pavediena, bet to vietā uzmet jaunus valdziņus un turpina adīt labiski cimda daļu. Noada vēl 6 cm; pēdējās 2 rindiņas ada kreiliski un norauc arī kreiliski. Kreiliskais adījums neļaus cimdiņa augšējai daļai rullēties.

CITI ŠOBRĪD LASA

Īkšķim paredzētos valdziņus uzņem uz trim adāmadatām tā, lai adāmadatu maiņas vietas nebūtu īkšķu sānos. Uzņemot valdziņus, jāatceras, ka abos īkšķa sānos jāuzņem adījuma pārstaipi. Divas rindas ada labiski, nākamās 2 rindas – kreiliski un norauc kreiliski.

Ievelk diegu galus. Cimds ir aptuveni 22 cm garš. Virspusi rotā ar piemērotu mežģīņu audumu un pērlītēm.

Violeti

Materiāli – 45 g dzijas (sastāvs: 40% kokvilnas, 20% viskozes un 40% poliamīda) un piecas 3,5. numura adāmadatas.

Darba gaita.

Uzmet 40 valdziņus, sadala uz katras adatas pa 10 valdziņiem un sāk adīt rakstu pēc 3. shēmas. Kad noadīti 10 cm, tālāk turpina labiskajā adījumā. Lai regulētu cimda platumu, sākot labisko adījumu, valdziņus saada tā, lai uz katras adatas paliktu 10 vai 9 valdziņi. Kad noadīti 7 cm, iezīmē īkšķa vietu: labajai rokai – uz trešās adāmadatas, kreisajai rokai – uz otrās adāmadatas. Īkšķim atstātos valdziņus uzver uz pavediena, bet to vietā uzmet jaunus valdziņus un turpina labiski adīt cimda daļu. Noada vēl 6 cm; pēdējās 2 rindiņas ada kreiliski un arī norauc kreiliski. Kreiliskais adījums neļaus cimdiņa augšējai daļai rullēties.

Īkšķim paredzētos valdziņus uzņem uz trim adāmadatām tā, lai adāmadatu maiņas vietas nebūtu īkšķu sānos. Uzņemot valdziņus, jāatceras, ka abos īkšķa sānos jāuzņem adījuma pārstaipi. Divas rindas ada labiski, nākamās 2 rindas – kreiliski un arī norauc kreiliski.

Ievelk diegu galus. Cimds ir aptuveni 22 cm garš. Virspusi rotā ar piemērotu mežģīņu audumu un pērlītēm.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.