
Skābeni atsvaidzinošā – skābeņu un spinātu krēmzupa 0
Lūk, vēl viena vasaras sākuma recepte! Skābeņu un spinātu krēmzupa!
Skābenes ieteicams kombinēt ar spinātiem, jo padara to garšu izteiksmīgāku.
Sastāvdaļas
1 l dārzeņu buljona
200 g skābeņu
200 g spinātu
1 kartupelis
1 sīpols
2 ēdamkarotes sviesta
150 ml saldā krējuma
4 vārītas olas
citrona sula
šķipsna piparu
šķipsna cukura
sāls pēc garšas
Pagatavošana
Spinātus rupji sagriež, sīpolu sasmalcina, skābenēm nolauž kātus, lapas saplucina. Katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un skābeņu kātus. Pielej buljonu, pievieno kubiņos sagrieztu kartupeli, piparus, sāli, cukuru un vāra 15 minūtes. Tad pievieno skābenes un spinātus un uzvāra. Pēc tam sablendē, pielej saldo krējumu, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, piparus, cukuru, uzkarsē, bet neuzvāra. Pasniedzot pievieno vārītu olu daiviņas.
Var pasniegt ar grauzdiņiem vai ceptiem bekona gabaliņiem.