FOTO: Shutterstock.com

Skābeni atsvaidzinošā – skābeņu un spinātu krēmzupa 0

Lūk, vēl viena vasaras sākuma recepte! Skābeņu un spinātu krēmzupa!

Reklāma
Reklāma
Ārsti brīdina: iecienītos un par veselīgiem uzskatītos produktos ir viela, kas var veicināt resnās zarnas vēzi. Kuri tie ir?
“Ne pirksts nav pakustināts.” Vēsturiskā restorāna “Sēnīte” atjaunošanai vāc līdzekļus, bet sabiedrība to vērtē ļoti pretrunīgi
“Krievijā situācija turpinās pasliktināties…” Vai zvaigznes norāda uz gaismu tuneļa galā?
Lasīt citas ziņas

Skābenes ieteicams kombinēt ar spinātiem, jo padara to garšu izteiksmīgāku.

Sastāvdaļas

1 l dārzeņu buljona
200 g skābeņu
200 g spinātu
1 kartupelis
1 sīpols
2 ēdamkarotes sviesta
150 ml saldā krējuma
4 vārītas olas
citrona sula
šķipsna piparu
šķipsna cukura
sāls pēc garšas

Pagatavošana

CITI ŠOBRĪD LASA

Spinātus rupji sagriež, sīpolu sasmalcina, skābenēm nolauž kātus, lapas saplucina. Katlā sakarsētā sviestā apcep sīpolus un skābeņu kātus. Pielej buljonu, pievieno kubiņos sagrieztu kartupeli, piparus, sāli, cukuru un vāra 15 minūtes. Tad pievieno skābenes un spinātus un uzvāra. Pēc tam sablendē, pielej saldo krējumu, ja nepieciešams, pieber vēl sāli, piparus, cukuru, uzkarsē, bet neuzvāra. Pasniedzot pievieno vārītu olu daiviņas.

Var pasniegt ar grauzdiņiem vai ceptiem bekona gabaliņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.