
Lai skābenes nezaudētu kvalitāti 0
Vislabāk izmantot jaunās skābeņu lapiņas, jo tās ir vērtīgākas.
Skābenes mazgā tieši pirms gatavošanas, jo mitruma ietekmē tās ātri bojājas.
Tās nevāra alumīnija un čuguna katlos, jo, skābeņskābei mijiedarbojoties ar šiem materiāliem, ēdienam rodas nepatīkama metāliska piegarša.
Karstuma ietekmē skābenes zaudē spilgti zaļo krāsu un arī daļu garšas, tāpēc zupām tās pievieno pēdējā brīdī, vārot ne ilgāk par 2–3 minūtēm.
Gatavojot salātus, kuros iekļautas svaigas skābenes, tās saplucina ar pirkstiem vai pievieno veselas, jo griešana ar nazi noārda C vitamīnu.
Nav ieteicams skābenes glabāt ledusskapī ilgāk par 3 dienām.