Foto – Aija Geida

Slinkās piparkūkas 0

Sviestu izkausē uz mazas uguns, pieber garšvielas un atdzesē. Saputo olas, pievieno atdzisušu sviestu, cukura sīrupu un valriekstus. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pieber šķidrajai masai. Pakāpeniski pielej pienu, jo atkarībā no miltu kvalitātes var nedaudz atšķirties vajadzīgais daudzums. Mīklai jābūt tādai, lai tā negribīgi pilētu no karotes.

Reklāma
Reklāma
Šāds skats vērojams ilgu laiku… Saeimas ārkārtas sēdē redzamā deputātu attieksme “izsit korķus”
Veselam
Eksperti atklāj 5 uztura bagātinātājus, kuri šoruden glābs tavu imunitāti: nē, sarakstā nav D vitamīna
Sešas minūtes tumsas: gadsimta garākais Saules aptumsums jau ir pie apvāršņa
Lasīt citas ziņas

Pannā ieklāj cepampapīru, uzlej mīklu un cep +180 °C aptuveni 25 minūtes. Tad pārlej ar izkausētu šokolādes glazūru, atdzesē un sagriež gabaliņos.

! Ja nav pieejami rudzu milti, var izmantot kviešu miltus.

PADOMS

CITI ŠOBRĪD LASA

Lai piparkūkām un Ziemassvētku cepumiem būtu izteikts aromāts un tie garšotu īpaši, vajag izmantot tikko maltas garšvielas. Pagatavot garšvielu maisījumu nav sarežģīti. Pamatrecepte: tējkarote malta kanēļa, pa pustējkarotei malta koriandra, muskatrieksta un ingvera, desmit graudiņu kardamona (zaļo kardamonu maļ ar visām pākstiņām), smaržīgo piparu un krustnagliņu. Lai garšvielas varētu izpausties, jāaktivizē tajās esošā ēteriskā eļļa – garšvielas uz sausas pannas aptuveni 30–45 sekundes uzsilda, līdz jūt aromātu, un tikai tad samaļ kafijas dzirnaviņās vai sagrūž piestiņā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.