Foto – Aija Geida

Riekstu ruletītes – piemērots gardums svētkiem 0

Rozīnes aplej ar siltu ūdeni un mērcē, līdz mīkstas. Riekstus sakapā. Biezpienu rūpīgi izmīca ar rokām. Miltiem pieber cepamo pulveri, sāli un cukuru, tad ieberž sviestu un pievieno izmīcīto biezpienu. Samaisa viendabīgā masā un atdzesē ledusskapī divas stundas.

Reklāma
Reklāma
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 174
TV24
Vai rudenī tiks palielinātas pensijas? Saeimas deputāts par plānotajām izmaiņām pensiju aprēķinā 55
Neizmet, turpini izmantot – 10 praktiski pielietojumi ikdienā tavam vecajam viedtālrunim 7
Lasīt citas ziņas

Pildījumam paredzēto vaniļas un balto cukuru sajauc ar maltu kanēli un muskatriekstu. Mīklu izrullē 3–4 mm biezu. Uzkaisa sakapātos riekstus, rozīnes, cukura un garšvielu maisījumu. Sarullē un sagriež centimetru biezās ripās. Liek uz pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un apsmērē ar olu vai jogurtu. Cep līdz +180 °C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 25 minūtes, līdz cepumi gaiši brūni.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.