6. Gardi!

Bez mazsālītiem gurķīšiem, manuprāt, vasaras ēdienkarte nav iedomājama. Ņemu divus kilogramus nelielu gurķīšu, nogriežu tiem abus galus, gatavoju marinādi – uzvāru trīs litrus ūdens, pievienoju 4 ēdamkarotes rupjā sāls un uz pusi mazāk cukura. Traukā lieku dilles, pāris daiviņas ķiploka, gurķus un visu pārleju ar karstu ūdeni. Otrā dienā jau gurķus var kraukšķināt nost.
6. Gardi!
 Bez mazsālītiem gurķīšiem, manuprāt, vasaras ēdienkarte nav iedomājama. Ņemu divus kilogramus nelielu gurķīšu, nogriežu tiem abus galus, gatavoju marinādi – uzvāru trīs litrus ūdens, pievienoju 4 ēdamkarotes rupjā sāls un uz pusi mazāk cukura. Traukā lieku dilles, pāris daiviņas ķiploka, gurķus un visu pārleju ar karstu ūdeni. Otrā dienā jau gurķus var kraukšķināt nost.
Foto – Madara Eglīte

Mazsālīti gurķīši ar sinepju sēklām 0

Burkā vai citā traukā liek zaļumus, garšvielas, ķiplokus un blīvi kārto gurķus. Nākamā atkal ir zaļumu kārta un garšvielas. Katlā uzkarsē ūdeni, pieber sāli un cukuru. Kad tie izšķīduši, izslēdz uguni un marinādi atdzesē līdz istabas temperatūrai. Lej burkā, lai gurķi būtu nosegti. Uzliek vāku un slogu. Gurķi būs gatavi pēc 12–18 stundām.

Reklāma
Reklāma
Trampam atliek bezspēcībā vien noplātīt rokas: Putins atdzīvina 3 klasiskās Kremļa taktikas
Mēs tāpat vien nepadosimies! Ukraina sāk gatavoties sliktākajam scenārijam
FOTO. VIDEO. “Tur ir ļoti daudz VUGD automašīnu, glābēji kaut kur skrien!” Aculiecinieks ziņo par biedējošu skatu galvaspilsētas centrā 16
Lasīt citas ziņas

! Jāņem vērā: ja aplej ar verdošu ūdeni, gurķi nebūs kraukšķīgi!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.