Foto: Depositphotos

FOTO. Sulīga ķirbja un biezpiena kūka. Vienkārša, veselīga un sātīga! 0

Sastāvdaļas

500 g ķirbja

3 ēdamkarotes mannas

300 g biezpiena

2 olas

6 ēdamkarotes cukura

2 tējkarotes sviesta

50 g rozīņu

Foto: Depositphotos
Reklāma
Reklāma

Pagatavošana

Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 24
Putins ir izmēģinājis jaunu “superieroci”, kādu pasaule “vēl nav redzējusi” 156
Kokteilis
Magnētiskās vētras 2024. gada aprīļa beigām – visbīstamākās dienas
Lasīt citas ziņas
Foto: Depositphotos

1. Ķirbi nomazgā, sagriež nelielos gabaliņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Cepešpannu izklāj ar cepamo papīru, to iesmērē ar sviestu, tad uz tā saliek ķirbja gabaliņus.

Foto: Depositphotos

Cepeškrāsni uzkarsē un cep ķirbjus 180 grādu temperatūrā aptuveni 40
minūtes.

3. Izceptos ķirbjus liek traukā, pievieno 1,5 ēdamkarotes mannas un 3 ēdamkarotes cukura.

Foto: Depositphotos

Visu sablendē viendabīgā masā, tad pievieno 1 olu un atkal sablendē. Ļauj masai nostāvēties aptuveni 20 minūtes.

4. Citā traukā ieber atlikušo cukuru un mannu, pievieno sviestu, nomazgātas rozīnes, biezpienu un olu.

Foto: Depositphotos

Visu saspaida ar dakšiņu viendabīgā masā.

5. Cepamo formu (vēlams 22 cm) izklāj ar cepamo papīru, tad kārtām (aptuveni 3 cm) klāj ķirbja masu, tad biezpiena, līdz veidne ir pilna.

Foto: Depositphotos

Pēdējai jābūt biezpiena kārtai.

Foto: Depositphotos

6. Cep iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 40-50 minūtes.

Foto: Depositphotos

7. Kūku izņem no formas, pārkaisa ar pūdercukuru.

Foto: Depositphotos
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.