Ilustratīvs foto.
Ilustratīvs foto.
Foto: Shutterstock

Super garda, sātīga, aromātiska siera zupa ar grauzdiņiem un garnelēm: izcilām pusdienām un vakariņām 13

Autors: “Praktiski.lv”, AS “Latvijas Mediji”

Sātīga, aromātiska siera zupa ar garnelēm – brīnišķīgs ēdiens gardām ģimenes pusdienām vai vakariņām, vai ne? Turklāt šo zupu pagatavot ir ātri un viegli – virtuvē nebūs jāpavada garas stundas! Starp citu, garšo arī bērniem!

Reklāma
Reklāma

Siera zupa ar garnelēm un grauzdiņiem

Sastāvdaļas:

Veselam
Zinātnieki atklājuši iemeslu, kas varētu izskaidrot gados jaunu cilvēku biežo saslimstību ar vēzi 57
Notriektā tautumeita 7
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 sieviešu un 5 vīriešu vārdus, kas nes laimi to īpašniekiem 30
Lasīt citas ziņas

Tīģerganeles – viens iepakojums (vidēji 10 gab.)
Ūdens – 1,5 litri
Liellopa gaļas buljons – 1 kubiņš
Kausētais siers – 2 kārbiņas
Kartupeļi – 3 gab.
Burkāni – viens vidējs
Sīpols – 1 gab.
Kiploks – 3 daiviņas
Augu eļļa – 2 ēdamkarotes
Grauzdiņi (veikalos nopērkami jau gatavi grauzdiņi zupām, salātiem utt) – 50 grami
Sāls, pipari – pēc garšas

Pagatavošana:

1. Uzvāra katlā ūdeni, pievieno buljona kubiņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

2. Pa to laiku nomizo burkānu, sīpolu, ķiploku. Burkānu sarīvē. Sīpolu sagriež, bet ķiploku – saspiež. Nomizo arī kartupeļus un sagriež kubiņos.

3. Uz pannas, kurā ielieta eļļa, apcep sīpolus, burkānus un ķiplokus – kamēr tie ir zeltaini brūni. Noņem no pannas un ieliek tos katlā, kurā vārās ūdens ar buljonu.

4. Pievieno garšvielas – sāli, piparus u.c. Pievieno sagrieztos kartupeļus. Visu vāra uz vidējas uguns.

5. Pievieno katlā kausētu sieru, turpina vārīt uz lēnas uguns, ik pa laikam – apmaisot.

5. Pa to laiku pannā apcep tīģergarneles. Var apkaisīt ar sāli un pipariem. Kad tās ir apceptas no abām pusēm zeltaini brūnas, pievieno zupā.

6. Zupa gatava, kad kartupeļi ir izvārījušies un mīksti.

7. Pasniedz dziļos šķīvjos – pirms pasniegšanas uzkaisa grauzdiņus.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.