Āgenskalna tirgus būtu iecienīta iepirkšanās vieta Pārdaugavas iedzīvotājiem. Ja vien laicīgi būtu sakopts un izremontēts.
Āgenskalna tirgus būtu iecienīta iepirkšanās vieta Pārdaugavas iedzīvotājiem. Ja vien laicīgi būtu sakopts un izremontēts.
Foto – Marta Oplucāne

Uz Centrāltirgu strādāt neies 9

“Mums atsūtīja vēstuli, kurā teikts, ka no 2018. gada 1. janvāra Āgenskalna tirgus tiks slēgts. Ēka esot avārijas stāvoklī. Lai gan remonts ir nepieciešams, tā tomēr nav taisnība. Pēdējo gadu laikā pircēju skaits ir sarucis. Mēs ar kolēģiem domājam, ka tas ir tādēļ, ka nepārtraukti tiek sludināts, ka kuru katru brīdi tirgus var iebrukt. Gan uz ielas, gan sabiedriskajos transportos to vien var dzirdēt. Acīmredzot, veikala “Maxima” traģēdija Zolitūdē ir atstājusi spēcīgu iespaidu,” stāsta augļu un dārzeņu ejā sastaptā pārdevēja Lidija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

“Un kā lai nebaidās? Ļoti bieži šeit noskan ugunsdzēsēju sirēnas brīžos, kad tirgū atrodas daudz klientu. Esam savākuši ļoti daudz parakstu, vairāk nekā divus tūkstošus. Ne tikai mēs, tirgotāji, esam neapmierināti ar situāciju, bet arī mūsu klienti. Pircēju vidū ir jaunās māmiņas, invalīdi, seniora vecuma cilvēki. Tie, kuri dzīvo tepat blakus, nebrauks iepirkties uz lielo Centrāltirgu vai Vidzemes tirgu. Šis ir vienpadsmitais gads, kopš šeit strādāju. Esmu kategoriski noskaņota pret pāriešanu uz Centrāltirgu. To nedarīšu! Aprunājoties ar kolēģiem, uzzināju, ka kāda daļa tomēr ies strādāt uz turieni. Šeit mums ir savi klienti, zinām viņu vēlmes. Esam tā kā viena liela ģimene. Ja jāmaina darba vieta, atkal viss jāsāk no jauna. Noteikti arī vietas mums netiks atvēlētās tās pašas labākās. Visvairāk jau šokē tas, ka mums kā tādiem muļķiem vispār nekas netika pateikts. To, ka tirgu slēgs, uzzinājām no pircējiem. Jājautā, kas tā par attieksmi? Baumas jau klīst dažādas. Piemēram, ka tirgus jau sen kādam ir izīrēts vai pārdots. Nezinu, kas atbilst patiesībai, bet droša esmu par vienu – tirgus nav tik briesmīgā stāvoklī, lai to klapētu ciet. Aizdomas rada fakts, ka ne mūs, ne medijus nelaiž pagrabā. Manuprāt, tādēļ, ka tad cilvēki ieraudzītu, ka situācija nemaz nav tik traģiska,” turpina pārdevēja Lidija.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.