Āgenskalna tirgus būtu iecienīta iepirkšanās vieta Pārdaugavas iedzīvotājiem. Ja vien laicīgi būtu sakopts un izremontēts.
Āgenskalna tirgus būtu iecienīta iepirkšanās vieta Pārdaugavas iedzīvotājiem. Ja vien laicīgi būtu sakopts un izremontēts.
Foto – Marta Oplucāne

Īpašnieki vainīgi, kādēļ apgrozījums tik slikts 9

Mājražotāja Agnese Skudra no Lapmežciema stāsta, ka pēc tirgus slēgšanas klientiem būs jābrauc pēc iecienītajiem produktiem uz Ragaciemu. Tad viņiem būs jāķer momenti, kad mājražotāja nebūs atbraukusi uz kādu no lielajiem gadatirgiem. “Mēs esam nolēmuši, ka pēc tirgus slēgšanas nepārcelsimies ne uz Centrāltirgu, ne Vidzemes. Centrāltirgū ir ļoti liels preču klāsts, pārpilnība. Tomēr kvalitāte atšķiras. Tur pārdot gan ļoti zemas, gan labas kvalitātes produktus, kā arī ir ļoti dārga nomas maksa par tirdzniecības vietu,” bēdājas Agnese.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Onkologi nosauc pārtikas produktus, kurus būtu tūlīt jāpārtrauc lietot uzturā, ja grib izvairīties no vēža
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 71
Kokteilis
Skandāls! Josts Kleins no Nīderlandes diskvalificēts no 2024. gada Eirovīzijas
Lasīt citas ziņas

Kādēļ Āgenskalna tirgū tik slikts apgrozījums? “Diemžēl tirgos cilvēki iepērkas arvien mazāk. Savu darbību sākām krīzes laikā, un teikšu jums godīgi, šo gadu laikā Āgenskalna tirgus nav attīstījies. Jau tad, kad vēl nezinājām par tā slēgšanu, apsvērām ideju par aiziešanu no šīs vietas. Iemesli tam ir dažādi. Pirmkārt, sliktais apgrozījumus, kura dēļ tirgošanās Āgenskalnā kļūst par dārgu hobiju. Otrkārt, lielā nomas maksa,” skaidro mājražotāja.

Ja tirgus būtu moderns, laikus atjaunots, viņasprāt, ar apgrozījumu nebūtu tādu problēmu. “Tagad Āgenskalna tirgū pārsvarā iepērkas seniora vecuma cilvēki, bet Pārdaugavā dzīvo daudz jaunu, maksātspējīgu iedzīvotāju. Ja tirgus īpašnieki par to būtu domājuši laikus, sakārtojuši tirgus ēku, tā kļūtu par ļoti iecienītu vietu tās puses iedzīvotājiem. Agrāk vajadzēja domāt par Eiropas Savienības fondu piesaisti!” uzskata Agnese Skudra.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pārdevēji domā, ka liels trieciens tirgus apmeklētībai bija tad, kad aizvēra centrālo ieeju. “Lai iekļūtu tirgū, klientiem ir jākāpj pa ļoti stāvām trepēm. Nerunāsim par invalīdiem ratiņkrēslā vai jaunajām māmiņām ar bērnu ratiem. Viņi tirgū fiziski netiek iekšā. Par savu likteni īpaši nesatraucos. Desmit gadu laikā esam iemantojuši klientu uzticību, un zinu, ka viņi atradīs iespēju, kā pie mums iepirkties. Ja Āgenskalna tirgu patiešām rekonstruēs, labprāt tur atgriezīsimies,” stāsta Agnese.

“Savu produkciju piedāvājam visos trīs Rīgas tirgos. Āgenskalna tirgū nomas maksa bija zemāka nekā citur. Pārdaugavā mums ir savi klienti, tādēļ esam atraduši citu risinājumu. Turpmāk “Straupes” produktus varēs iegādāties tirdzniecības centrā “Mellene”, kas atrodas turpat Mazajā Nometņu ielā,” stāsta Piensaimnieku kooperatīvās sabiedrības “Straupe” valdes priekšsēdētājs Imants Balodis.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.