
Ar cauraudzīti un nātrēm 1
• 6 l piena
• 6 olas
• 2 sīpoli
• 150 g kūpināta cauraudzīša
• 10 g citronskābes (recināšanai)
• Sauja nātru lapu
Pienu karsē katlā. Noplaucē un sasmalcina nātru lapas. Kūpināto cauraudzīti un sīpolus sagriež kubiciņos un viegli apcep. Sakuļ olas. Citronskābi atšķaida ar ūdeni. Kad piens uzkarsis līdz +90 °C, maisot pievieno sakultās olas, tad – citronskābi. Masu lej sietā, kas izklāts ar samitrinātu marli, un notecina sūkalas. Tad iejauc sagatavotos produktus un sāli. Veido rituli un uzliek slogu.
Gatavojušas Kandavas Lauksaimniecības tehnikuma Cīravas teritoriālās struktūrvienības audzēknes Megija Balcere un Elīna Reine