Foto – Anda Krauze

Vasara uz šķīvja: blanšēti dārzeņi jogurta un riekstu mērcē 0

Blanšēti dārzeņi jogurta un riekstu mērcē – vēl viena viegli pagatavojama recepte, ko man iemācījis garšu pavēlnieks Ingmārs Ladigs. Verdošā ūdenī, kam pievienots cukurs un sāls, uz piecpadsmit sekundēm iemetu ziedkāpostu un brokoļu gabaliņus, burkānu sloksnītes, sparģeļus un sagrieztu selerijas sakni. Blanšētos dārzenīšus strauji atdzesēju ledus ūdenī. Mērcei sajaucu jogurtu ar citrona sulu, piemetu grauzdētus lazdu riekstus. Dārzeņus kārtoju uz šķīvja, pārleju ar mērci, dekorēju ar zaļumiem – balandām, nātrēm, virzu un zaļajiem zirnīšiem. Gardi un veselīgi!

Reklāma
Reklāma