Publicitātes foto

Oriģināla pikantā pica tradicionālās Jāņu garšās 0

Jāņos jeb vislatviskākajos svētkos izsenis galdā celti ēdieni, kas sevī ietver tradīcijas. Neiztrūkstošs Jāņu cienasts ir siers, kuru sien apaļu vai ar deviņiem stūrīšiem, gaļa un dārzeņi, bet ko pagatavot gada īsākajā naktī, lai pārsteigtu radus un draugus? Lai cienastu padarīt radošu un mūsdienīgu, neaizmirstot par klasiskām vērtībām, “Pica Rīga” picu meistars Jānis Gaveika piedāvā tematisku, krāsainu un radošu ideju kā iecienītos saulgriežu gardumus pārvērst visiem pazīstamā uzkodā – picā.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana:

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 499
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Lasīt citas ziņas

Izrullējam picas mīklu 30 cm diametrā, uz tās uzsmērējam picas vai tomātu mērci. Sarīvējam ķimeņu sieru un ar to pārkaisām picas pamatni.

Uz picas izkārtojam vistas šašlika gabaliņus un liekam krāsnī cepties 300 grādu temperatūrā uz 7 minūtēm. Kad noteiktais laiks pagājis, pārliecināmies, ka picas maliņa un apakša izcepusies zeltaini brūna un izņemam picu no cepeškrāsns. Sagriežam mazsālītos gurķus, čilli piparus, zilos sīpolus, dilles un sīpollokus un dekorējam picas virsmu.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.