Foto – Fotolia

Tradicionālā Ziemassvētku augļu kūka. Klasiska recepte 0

Pagatavošana

Žāvētus augļus sagriež mazākos gabaliņos, riekstus sakapā. Visu pārlej ar rumu vai brendiju, nosedz un atstāj uz pāris stundām ievilkties.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Sviestu sakuļ ar medu un cukuru, pievieno olas un masu labi saputo. Pievieno piparkūku garšvielas, vaniļas cukuru, sāli un ūdeni. Miltus sajauc ar cepamo pulveri un pievieno saputotajai masai. Visu labi samaisa ar izmērcētajiem augļiem un riekstiem.

Masu lej ar cepamo papīru izklātā vai ar sviestu ietaukotā veidnē un cep 160 ̊C apm. 1,5 – 2 h. Gatavību pārbauda ar koka irbulīti – ja tas iedurot ir sauss, kūka gatava.

CITI ŠOBRĪD LASA

Atceries!
Ja kūka ir izcepta laikus, to var ietīt alkoholā samitrinātā drāniņā un folijā un uzglabāt līdz Ziemassvētkiem.

Recepti piedāvā Ilze Jurkāne un “Latvijas gardākie stāsti”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.