Publicitātes foto

Brīnumlīdzeklis laimei, veselībai un garšas kārpiņām. Ilze Jurkāne apciemo “Pūres” šokolādi 1

Gardums ar senu vēsturi

Lai iepazīstinātu Latvijas iedzīvotājus ar pašmāju izcilajiem, kvalitatīvajiem un ekoloģiskajiem produktiem, Rimi sadarbībā ar pazīstamo garšas eksperti Ilzi Jurkāni ir izveidojis video stāstu – īsfilmu sēriju “Latvijas gardākie stāsti”. Tie ir veiksmes un pieredzes stāsti, kas ļauj iepazīt spilgtus Latvijas pārtikas produktu ražotājus, kuri piedāvā veselīgu, ekoloģisku un unikālu produkciju. Šie stāsti ir Ilzes Jurkānes dzīvas, vienkāršas un cilvēcīgas sarunas, ciemojoties pie ražotājiem un ceļojot latvisku garšu pasaulē.

LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Spēcīgs vējš no ceļa nopūš automašīnu 2
17 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. “Es zinu, ka viņš ir mans radinieks, bet man nav tās tuvības sajūtas ar viņu…”: dziedātāja Aminata atklāti par to, kā ģimenē augusi bez tēva
23 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Katru reizi, kad prezidents atver muti, tauta par viņu ņirgājas.” Liepnieks skarbi par Levita darbu
2 stundas
Lasīt citas ziņas

Šokolāde ir viena no dzīves baudām, kas padara mūsu dzīvi labāku, skaistāku un garšīgāku. To saka gan bērni, gan pieaugušie, gan pavāri, gan ārsti.

Šokolādes vēsture ir visnotaļ sena. Tās dzimtene ir Centrālamerika, tagadējā Meksika. Grūti pat aptverams, ka ir atrastas grauzdētu kakao pupiņu dzēriena atliekas, kas datējamas ar aptuveni 1900. gadu pirms Kristus dzimšanas. Indiāņi – maiji un acteki – gadsimtiem ilgi turpināja izkopt šokolādes dzēriena tradīcijas, bet uz Eiropu to pārveda spāņu iekarotāji 1528. gadā. Līdzīgs dzēriens uz Francijas galmu un pēc tam uz Angliju tika atvests 17. gadsimtā. 19. gs. vidū Anglijā tika eksperimentēts ar pirmo ēdamo šokolādi, bet tā neieguva popularitāti rūgtās garšas dēļ.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tad 1874. gadā šveicietis Daniels Peters sāka eksperimentēt, lai izdomātu, kā rūgtumu sabalansēt, un atklāja, ka maģiskā sastāvdaļa ir…piens! Drīz vien šokolāde, kādu mēs to pazīstam, kļuva ļoti populāra. Interesanti, ka liela daļa šokolādes “feinšmekeru” mūsdienās izvēlas tieši visrūgtāko.

Šokolādi iegūst no lielām kakao pupiņām, kas aug pākstīs “Theobroma cacao” kokos plantācijās, kas atrodas valstīs ap ekvatoru. Kad pākstis ir novāktas, tās atver, izņem pupiņas un kaltē paplātēs, apklātās ar audumu. Aptuveni pēc nedēļas, kad pupiņas kļuvušas brūnas, tās kaltē saulē vēl kādas trīs dienas, līdz pupiņas kļūst ļoti sausas. Pēc tam tās tiek grauzdētas. Pupiņām noņem mizu un vidiņu saberž, lai veidotu šokolādes masu, no kuras tiek ražoti visi šokolādes produkti.

Būtībā šokolādes produktiem ir četras variācijas, no kurām tālāk atvasināts daudzveidīgu šokolādes izstrādājumu klāsts, pievienojot dažnedažādas piedevas:

Piena šokolāde, kas satur 33,9% kakao, cukuru un sviestu.

Rūgtā šokolāde, kuras sastāvā ir vismaz 50% kakao.

Baltā šokolāde, kurā nav šokolādes.

Pildītās šokolādes konfektes un trifeles.

Ir daudz rakstīts par tumšās šokolādes labvēlīgo ietekmi uz veselību, piemēram, sirdsdarbību, smadzeņu darbību. To izmanto kā diētas un stresa mazināšanas līdzekli, tumšo šokolādi drīkst lietot uzturā diabēta slimnieki. Turklāt tā palīdzot pret klepu un pat pret caureju. Un, lai laime būtu pilnīga, tumšā šokolāde veicina vēl arī to hormonu darbību, kas dod prieka, laimes un mīlestības izjūtu. Tāpēc nav brīnums, ka senie maiji un acteki uzskatīja šokolādi par Dieva dzērienu. Savukārt Latvijā kardiologs Andrejs Ērglis kopā ar Pēteri un Aivaru Žimantiem, “Pure Chocolate” īpašniekiem, ir dibinājuši “Purified” un “Pure” ražotnē ražo šokolādi – uztura bagātinātāju.

Stāsts par “Pure Chocolate”

SIA “Pure Chocolate” ir ģimenes uzņēmums, kas tika dibināts 2007. gadā Tukuma novada Pūrē. Jau pirmajā gadā, kad veikalos parādījās “Pure Chocolate” trifeles, bija skaidrs, ka top kaut kas īpašs – elegants iepakojums un skaistas, garšīgas trifeles. Kopš tā laika “Pure Chocolate” ir manāmi audzis. To apliecina lielais šokolādes trifeļu piedāvājums “Rimi” un citos veikalos. Kad pie pašas rūpnīcas atvērās Šokolādes muzejs, interese par ražotni kļuva jau pavisam liela. Tā arī pati ar draudzenēm 2013. gada rudenī nokļuvu “Pure Chocolate” Šokolādes muzejā un veikaliņā. Tagad atgriežos, lai kārtīgāk paviesotos, nopietnāk iepazītos ar ražošanu un pacienātu saimniekus ar interesantiem ēdieniem, kuros izmanto šokolādi.

Pēteris Žimants, “Pure Chocolate” līdzīpašnieks, mani sagaida muzejā, kas ir pilnveidots, kopš biju tur pirms pāris gadiem. Skatos, kā lielai bērnu grupai vada ekskursiju un rāda filmu par ražotni.

Jūsu muzejs ir kļuvis ļoti populārs.

Patiešām ir liels prieks, ka mūs katru dienu apmeklē gan dažādas ekskursantu grupas – skolēni, darba kolektīvi, pensionāri –, gan individuāli ciemiņi. Šokolāde interesē daudzus. Muzejs ir atvērts katru dienu visa gada garumā no plkst. 8 līdz 18. Veikaliņš arī ir populārs, jo mums šeit ir draudzīgas cenas un pilns produktu sortiments.

Izstaigājuši muzeju, dodamies uz ražotni.

“Pure Chocolate” šobrīd ir divas ražotnes: “Abava” ir uzņēmuma pirmā ražotne, līdz ar to tā ir daudz mazāka un kompaktāka, un tajā top trifeles ar dekorējumiem; “Viktorija” – jaunākā ražotne, kas darbojas no 2013. gada un ir viena no jaudīgākajām un modernākajām reģionā. Uz to iesim vispirms.

Ieejot jaunajā ražotnē, pirmā lieta, ko manām, ir šokolādes smarža. Milzīgos katlos tiek kausētas īstas beļģu šokolādes kaletes, kas uz Pūri tiek atvestas lielos, skaistos maisos. Tumšajās kaletēs ir 55,9% kakao, toties piena šokolādes kaletēs ir 33,9% kakao. No šīm masām tiek veidotas trifeles un citi šokolādes produkti.

Mēs gadā pārstrādājam ap 400 tonnām šo augstās kvalitātes Beļģijas šokolādi. Tā kā trifeles ir ar pildījumiem, pavisam gadā iznāk saražot gandrīz 800 tonnas šokolādes konfekšu, kas ir vairāk nekā 60 tonnas mēnesī.

Kā jūs dabūjat trifelē iekšā pildījumu?
Trifeļu pildīšanas metode ir unikāla un saucas “one shot”, kas tulkojumā nozīmē “viens šāviens”, jo formiņā vienlaikus tiek iepildīta gan šokolāde, gan pildījums, izveidojot perfektu pildīto trifeli. Skatos, cik skaisti tās slīd pa lenti. Tālāk trifeles slīd caur atdzesētāju, jo šokolādei atkal ir jākļūst cietai. Pēc tam tās tiks ietītas papīrā.

Turpretī citas, neietītas trifeles, tiek iepildītas plastikāta maisiņos un tiek safasētas kastītēs. Piemēram, šodien ražojam īpašu pasūtījumu Kanādas veikalu tīklam viņu īpašajā iepakojumā. Jauki tomēr redzēt uz iepakojuma norādi “Made in Latvia”.

Arī man ir iespēja izlocīt kastīti un ievietot trifeles. Pēc tam piestājam pie vienas iekārtas, kur ražo īpašas trifeles Zviedrijas tirgum. Pagaršoju. Dievīgas! Trifeles ar zemesriekstu sviesta pildījumu. Tās nu gan mums arī vajadzētu Latvijā, un zinu, ka tās noteikti būtu ļoti atzītas ASV.

Tā kā redzu Kanādas pasūtījuma tapšanu un zemesriekstu sviesta trifeles, kas mēros ceļu uz Zviedriju, gribētu uzzināt, uz cik valstīm jūs eksportējat šokolādes produktus un kas ir jūsu veiksmes pamatā?

Mūsu eksporta globuss ir diezgan raibs un pat eksotisks. Šobrīd eksportējam uz vairāk nekā 25 valstīm, ieskaitot ASV, Japānu, Koreju, Krieviju, Skandināvijas valstis, Vāciju un Austrāliju. Veiksmes stāsts slēpjas divās lietās: pirmais ir kvalitatīvs produkts (es te piebilstu, ka arī gaumīgi noformēts) un otrs ir neatlaidīga piedalīšanās izstādēs pa visu pasauli.

2014. gadā saņēmām izdevniecības “Dienas Bizness” un “Lursoft” apbalvojumu “Gazelle 2014”, kas apliecina, ka uzņēmums ir viens no veiksmīgākajiem Latvijas uzņēmumiem. Mēs arī saņēmām LIAA Eksporta un inovācijas balvu 2012. gadā. Par to mums, protams, liels prieks. Vēl, runājot par kvalitāti, vēlos piebilst, ka esam sertificēti, mums ir BRC Pārtikas drošības vadības sistēmas sertifikāts, kā arī ISO 22 00:2500.

Šokolāde jums ir no Beļģijas. Kur iepērkat izejvielas pildījumiem?
Izejvielas pildījumiem un dekorēšanai ir vietējas, dabiskas izcelsmes.

Nonākam līdz aparatūrai, kurā ievieto trifeles, un tās tiek automātiski ietītas spīdīgā papīrā. Konfekšu ietīšana papīros mums ir automatizēta. Vecākā mašīna spēja ietīt 600 konfektes stundā, bet esam īpaši apmierināti ar savu jaunāko pirkumu, jo šīs iekārtas jauda ir pat četras reizes lielāka. Stundā tā ietin vairāk nekā 2000 trifeļu.

Ejam tālāk uz telpu, kurā tiek iepakotas Ziemassvētku trifeles. Tās redzējām topam ražotnes daļā. Te arī iesaiņo elegantās trifeļu kārbas “Kolekcija Rīga”, kas ir pirmās, kuras es saņēmu kā dāvanu 2007. gadā. Manuprāt, šī ir skaista dāvana ārzemniekiem.

Šīs konfektes ražojam speciāli Ziemassvētkiem. Tās ir karameļu trifeles, un tās tiek iepakotas īpašā kastītē – kā zvaniņā. Tās ir ļoti populāras. Vispār Ziemassvētku un Jaunā gada laiks mums ir īpašs! Tagad jau arī Valentīna diena ir kļuvusi populāra. Vēl svarīgi svētki konfekšu ražotājiem ir 8. marts un Lieldienas. Musulmaņu valstīm mēs ražojam ļoti daudz konfekšu Ramadana laikam. Mēs strādājam 12 stundas dienā, sešas dienas nedēļā. Pirms Ziemassvētkiem tomēr iznāk pagarinātas stundas.

Cik jums ir darbinieku?
Kopā mums ir 65 strādnieki. Kaut arī daudzi ražošanas procesi ir automatizēti, daļai tomēr ir roku darbs, un visu automatizēto darbu arī ir ļoti jāuzmana.

Kā jums ar Eiropas fondiem?
Tos nu gan mēs cenšamies izmantot, cik vien varam. Jaunā ražotne tapa ar Eiropas fondu palīdzību. Tā kā mēs aktīvi piedalāmies pasaules izstādēs, šiem mērķiem mēs izmantojam LIAA projektu ERAF Eiropas Reģionālās attīstības fondu. ESF, Eiropas Sociālais fonds, mums deva iespēju apmācīt darbiniekus.

Kur jūs redzat tālāku izaugsmi?

Cilvēki vairāk pievērš uzmanību tam, ko viņi ēd, kāda ir produktu izcelsme. Tāpēc noteikti pievērsīsim uzmanību un veidosim BIO produktus, uzsverot šokolādes, izejvielu un pildījumu “origin” jeb izcelsmi.

Mēs visu laiku eksperimentējam ar jaunām garšām un produktiem. Nezinu, vai ievērojāt, ka mums ir arī saldējums un šokolādes dzēriens. Ir arī jaunas tāfelītes ar pistāciju riekstiem un marakuju. Un vēl trifeļu kolekcija bez cukura. Jādomā par visiem! Tomēr ir skaidrs, ka piena šokolāde un piena šokolāde ar riekstiem vienmēr būs populāra.

Bija liels prieks gatavot dažādus ēdienus, izmantojot “Pure Chocolate” šokolādi. Šokolāde iederas daudzos ēdienos. Varbūt it kā neparasti, bet arī sāļajos. Pie Pūres šokolādes muzeja ir skaists stiklots restorāns “Terase” ar skatu uz ainavisku ieleju, kurā ganās lopi. Tur varējām baudīt pašu sagatavotos ēdienus. Nākamajā reizē pati negatavošu, bet ēdīšu restorāna piedāvāto. Ēdienkarte izskatījās vilinoša!

Vistas fileja ar čili un “Mole” mērci

Publicitātes foto


Tā kā šokolāde nāk no Dienvidamerikas, tad vēlējos gatavot ēdienu, kas atspoguļo šokolādes izcelsmi. Visi pazīst čili, kas ir svarīga sastāvdaļa tradicionālajos meksikāņu ēdienos, bet retais zina to, ka pie vistas un arī citiem gaļas un zivs ēdieniem Dienvidamerikas virtuvē ir populāra Mole mērce. Tā tiek gatavota ar šokolādi. Gaļas un zivs ēdieniem šokolāde piešķir ļoti īpašu un jauku garšu. Man patīk pārsteigt cilvēkus ar šo ēdienu, jo vienmēr, pat negaidīti, visiem tas patīk! Kulinārijas sacensībās esmu pat ieguvusi balvu ar šo čili ēdienu. Ir vērts izmēģināt…

Pagatavošana:
Lielā katlā ar biezu pamatni sakarsē eļļu un pasautē sīpolus un ķiplokus 5 – 7 minūtes. Pievieno papriku un halapenjo piparu un sautē vēl 10 minūtes. Iemaisa čili, kuminu –romiešu ķimenes, koriandru un kanēli un sautē vēl 5 minūtes. Noņem no uguns. Atsevišķā pannā sakarsē atlikušo eļļu un apbrūnina vistas gabaliņus. Vistu, saspaidītus konservētos tomātus ar visu sulu, olīvas un alu pievieno katlā dārzeņiem un samaisa. Sautē 15 minūtes. Iemaisa šokolādi un sāli. Iesaku iemaisīt sākumā 100 gramus šokolādes, pagaršot un likt klāt vairāk pēc garšas un gaumes. Mole mērci servē ar rīsiem. Mazās bļodiņās ieliek krējumu, lociņus, sieru un avokado, lai katrs uzliek, cik un ko vēlas.

Cepumi ar šokolādes gabaliņiem

Publicitātes foto


Šie ir vispopulārākie cepumi Amerikā, un tāpēc recepšu ir daudz un dažādas. Var izmantot dažādus riekstus – man patīk gan valrieksti, gan pekanrieksti. Mēs Pūrē cepām vienu porciju ar vieniem, otru ar otriem, lai būtu dažādība.

Pagatavošana:
Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 ˚C. Ieklāj cepampapīru vai ietauko cepamo pannu – tādu kā pīrāgiem. Sviestu saputo ar abu veidu cukuru. Pievieno olas un vaniļas ekstraktu vai cukuru un labi samaisa. Citā bļodā iesijā miltus, sāli un cepamo pulveri. Pievieno cukura un sviesta maisījumam, samaisa. Pieliek riekstus un šokolādi, samaisa. Ar karoti liek mīklu uz pannas, ievērojot distanci starp cepumiem, jo cepoties tie izplūdīs. Cep 8 – 10 minūtes. Kad cepumi pacepušies 5 minūtes, izņem no krāsns un katram cepumam viegli iespiež pāris lielākus riekstus. Kad pilnīgi izcepušies, izņem no krāsns un atdzesē pannā 10 minūtes. Tad noņem no pannas un atdzesē vēl 10 minūtes uz režģa. Ja izcep vairāk, piemēram, svētkiem vai bērnu ballītei, cepumus var droši turēt slēgtā traukā vai kārbā kādas piecas dienas.

Šokolādes fondī

Publicitātes foto
SAISTĪTIE RAKSTI


Fondī tradīcijas nāk no Šveices. Vispār ir trīs varianti: siera, gaļas un šokolādes. Var pat rīkot fondī vakarus un pasniegt visu trīs veidu ēdienus. Šokolādes fondī ir ļoti jauks desertam. Koncepts ir ļoti vienkāršs, bet elegants. Izkausētā šokolādē mērcē dažādas ogas, banānu un kēksa gabaliņus. Jautra un garšīga nodarbošanās ģimenes vai draugu pulkā. Bērniem, protams, arī ļoti patīk. Nepieciešams tikai speciāls fondī trauks ar svecīti vai citu sildīšanas iekārtu un fondī dakšiņas.

Pagatavošana:
Izkausē šokolādi un pievieno saldo krējumu. Ar dakšiņu uzdur ogu vai kēksu un iemērc karstā šokolādes maisījumā. Ēdiet uzmanīgi. Karsts!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
LA
LA.LV
Ziņas
VIDEO. Spēcīgs vējš no ceļa nopūš automašīnu 2
17 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. “Es zinu, ka viņš ir mans radinieks, bet man nav tās tuvības sajūtas ar viņu…”: dziedātāja Aminata atklāti par to, kā ģimenē augusi bez tēva
23 stundas
LA
LA.LV
Ziņas
“Katru reizi, kad prezidents atver muti, tauta par viņu ņirgājas.” Liepnieks skarbi par Levita darbu
2 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Stāvoklis ir smags. Viņš ir reanimācijā”: brāļi pastāsta, kāds ir šefpavāra Mārtiņa Rītiņa veselības stāvoklis 22
4 stundas
LE
LETA
Ziņas
Rīgā plūdu draudu dēļ iedzīvotājus aicina būt gataviem evakuācijai. Kurās apkaimēs pastāv lielākais plūdu risks?
18 stundas
Lasīt citas ziņas
LE
LETA
Ziņas
Saslimstība kāpj: pirmdien atklāts līdz šim lielākais jauno Covid-19 gadījumu skaits 4
15 minūtes
LA
LA.LV
Ziņas
“Katru reizi, kad prezidents atver muti, tauta par viņu ņirgājas.” Liepnieks skarbi par Levita darbu
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Tieslietu ministrs rosina par rupju kārtības traucēšanu ar nepatiesu ziņu izplatīšanu sodīt ar dažiem gadiem cietumā
1 stunda
LE
LETA
Ziņas
“Latvijas valsts ceļi”, iespējams, vērtēs nepieciešamību apziņot ceļu lietotājus par ekstremāliem braukšanas apstākļiem
31 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Latvijā konstatēti šogad pirmie putnu gripas gadījumi savvaļas putniem
12:57
LE
LETA
Ziņas
Par EP priekšsēdētāju ievēlēta Roberta Metsola
12:48
LA
LA.LV
Ziņas
“Tas vienkārši daudziem cilvēkiem būs nepanesami!” Deputāts par to, ka šī ir lielākā enerģētikas krīze, kādu Latvija ir piedzīvojusi
12:40
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Laima Vaikule pastāsta, kur Rīgā viņa strādāja tad, kad vēl nebija populāra dziedātāja
36 minūtes
IK
Ilze Kuzmina
Ziņas
Skolotāja patika vai nepatika pret skolēnu, atzīmju dāvināšana, subjektīvs redzējums… Vai realitātē vienoti vērtēšanas kritēriji vispār iespējami?
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Pret Covid-19 revakcinēti gandrīz 30% vakcinācijas procesu noslēgušo iedzīvotāju
2 stundas
LE
LETA
Ziņas
Cik un kādi sportisti Latviju varētu pārstāvēt Pekinas olimpiskajās spēlēs?
2 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Rindā uz Lielbritānijas troni esmu sestais! Princis Harijs pieprasa diennakts apsardzi, jo esot norūpējies par savu drošību
48 minūtes
LE
LETA
Ziņas
Autobusam apgāžoties uz sāniem, uz Bauskas šosejas cietuši četri cilvēki 3
4 stundas
GN
Gunārs Nāgels
Ziņas
Gunārs Nāgels: Uzreiz jāprasa, kā paredzēts īstenot iespējamo obligāto vakcināciju?
5 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
“Stāvoklis ir smags. Viņš ir reanimācijā”: brāļi pastāsta, kāds ir šefpavāra Mārtiņa Rītiņa veselības stāvoklis 22
4 stundas
LE
LETA
Ziņas
Ceturtdien un piektdien atkal gaidāms vētrains vējš un sniegputenis
4 stundas
AD
Artis Drēziņš
Ziņas
Latvijas ieslodzījumu vietās pieaug neapmierinātība ar ilgstošajiem kovidierobežojumiem 11
3 stundas
LE
LETA
Ziņas
Otrdiena būs nedēļas saulainākā diena
5 stundas
Ieva Ēvalde
Ziņas
Pilsētnieki izslāpuši dabas. Kā dzīvi pilsētvidē padarīt zaļāku un tīkamāku?
6 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
TESTS: izvēlies visskaistāko guļamistabu un uzzini, ko tas liecina par tavu personību
5 stundas
TA
Tavs Auto TV
Ziņas
FOTO, VIDEO. Uz ko spējīgs lētākais Latvijā nopērkamais elektroautomobilis?
2 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. “Es zinu, ka viņš ir mans radinieks, bet man nav tās tuvības sajūtas ar viņu…”: dziedātāja Aminata atklāti par to, kā ģimenē augusi bez tēva
23 stundas
LE
LETA
Ziņas
Valainis rosina apkures cenu pieauguma dēļ piešķirt vienreizēju 200 eiro pabalstu pensiju saņēmējiem 82
1 diena
LA
LA.LV
Ziņas
“Pagaidām tiksim galā, bet kā būs tālāk?” Rīdzinieks dalās ar pieaugošajiem rēķiniem 19
1 diena
LE
LETA
Ziņas
Perevoščikovs: Covid-19 Latvijā izplatās ļoti strauji, taču ir arī dažas labas ziņas 129
1 diena
LE
LETA
Ziņas
“Es to ne mirkli nenožēloju,” Navaļnijs pēc gada cietumā par atgriešanos Krievijā 61
23 stundas
LA
LA
Ziņas
Viktors Runtulis: “Antikovidnieki” ir kā ticība un ticīgu cilvēku tu nepārliecināsi! 113
1 diena
Pannā gatavoti siera plācenīši
21 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
VIDEO. Olga Kambala pārliecināta, ka ārējais skaistums jāsaglabā arī mākslīgi: “Lai justos labi, priecētu apkārtējos un iedvesmotu citus!”
23 stundas
KO
kokteilis.lv
Kokteilis
Nebeidzamais stāsts: princis Harijs draud iesūdzēt tiesā Lielbritānijas valdību
22 stundas
LA
LA.LV
Kokteilis
Šonedēļ tev ir lieli nodomi un plāni, un tu esi gatavs savus sapņus arī īstenot! Horoskopi no 17. līdz 23. janvārim
1 diena