Foto: Shutterstock

Trakumsērga kaimiņos 0

Pēdējās dienās Latvijas medijus pāršalca ziņa: Krievijā, Maskavas un Smoļenskas apgabalos 12 dienu laikā reģistrēti 60 dzīvnieku saslimšanas gadījumi ar trakumsērgu. Taču, kā sacīts “lsm.lv” publikācijā, par slimības uzliesmojumu minētajos Krievijas apgabalos PVD informācijas nav. Tomēr ir skaidri zināms, ka kaimiņvalstī šī problēma pastāv un tas viennozīmīgi nav nekas jauns! Maskavā ik gadu reģistrē ap 20-30 trakumsērgas perēkļu. Aptaujātie vietējie iedzīvotāji norāda, ka ik mēnesi nākas dzirdēt, ka kaut kur kāds kādu ir sakodis, tiek ķerti suņi, rajonos izsludina karantīnu. Situācija Krievijas galvaspilsētā ir ļoti saspringta.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
TV24
“Neaiciniet atpakaļ, ja jūs nezināt, vai šeit būs darbs!” Jaunietis pabeidzis augstskolu Anglijā, bet Latvijā nevar atrast darbu
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

Suņu īpašnieki ir spiesti pastiprināti izvairīties no kontaktiem ar jebkuru svešu dzīvnieku. Dabā vai ciemu tuvumā suņus arī nevar laist brīvi, jo tur ir iespēja satikt ne tikai ar trakumsērgu slimu suni, bet arī lapsu, jenotsuni vai vilku. Šādu gadījumu Krievijā ir ļoti daudz. Piemēram, laikraksts Pravda raksta, ka 2016.gadā Maskavā dažādos tās rajonos karantīna izsludināta teju desmit reizes. Slimi dzīvnieki sakoduši 60 cilvēkus. Daļa no viņiem bija spiesti ārstēties stacionāri. 6,6 tūkstoši Krievijas galvaspilsētas iedzīvotāju saņēmuši vakcīnu pret trakumsērgu. Līdzīgas ziņas ir atrodamas arī par Pleskavas pilsētu un rajonu un citiem Krievijas reģioniem. Kaimiņu valsts mediji uzsver, ka viens no trakumsērgas izplatības iemesliem ir nevērīgā iedzīvotāju attieksme pret savu mājdzīvnieku vakcinēšanu.

Šī gada sākumā arī Ukrainas mediji arī ziņoja par trakumsērgas uzliesmojumiem: janvārī Kijevā un Dņepropetrovskā, bet martā Harkovā. Dzīvojamos rajonos, kur tika konstatēti ar trakumsērgu slimi dzīvniekiem nekavējoties noteica karantīnu, bet kaķu un suņu īpašniekus aicināja nekavējoties vakcinēt savus mājdzīvniekus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Baltkrievijā mediji akcentē mājas un savvaļas dzīvnieku saslimšanas gadījumu skaita pieaugumu pērn. Pagājušā gada laikā pēc kontakta ar slimu vai iespējami slimu dzīvnieku medicīnas iestādēs griezušies vairāk nekā pustūkstotis cilvēku. Par laimi nāves gadījumi nav reģistrēti.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.