Publicitātes foto

Degvielas degļi 0

Nedaudz smagāki ir degļi, kas darbojas ar degvielu – benzīnu, dīzeļdegvielu vai petroleju. Speciālā pudele ir atsevišķi pievienojama vai arī jau iestrādāta vienkāršajā konstrukcijā.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
VIEGLAIS TESTS. Ja nevari atbildēt 100% pareizi uz šiem jautājumiem, tad tu neesi pārāk gudrs
Lasīt citas ziņas

Šo degļu lielākā priekšrocība – kurināmais, kas jebkurā valstī ir viegli pieejams ārpus specializētajiem tūrisma preču veikaliem, tas nav jāņem līdzi, turklāt daudzviet degviela nopērkama pat par zemāku cenu nekā Latvijā.

Degvielas deglis pretēji gāzes deglim darbojas dažādā gaisa temperatūrā. Tāpat kā gāzes baloniem, arī speciālajām degvielas tvertnēm – pudelēm – ir vairāki izmēri (no 0,35 līdz 1 litram).

CITI ŠOBRĪD LASA

Degvielas degļi ilgtermiņā ir visizdevīgākais pirkums, jo tie ir ļoti ekonomiski – ar litru benzīna degs krietni ilgāk nekā gāzes degļi, maltītes pagatavošanai būs nepieciešams īsāks laiks, lai gan konstrukcijas dēļ tie ir vieni no dārgākajiem un maksā ap 120–150 eiro.

Tiesa, darbā ar degvielas degli vajadzīgas nelielas iemaņas, bet to visu var uzzināt, rūpīgi izlasot instrukciju.

Trūkums – iespējamais nelielais degvielas smārds un sūces risks, reizumis nepieciešama apkope (tīrīšana, smērēšana), taču remonts ir ļoti vienkāršs.

Multifunkcionālie degļi

Šīs ierīces darbojas ar benzīnu, dīzeļdegvielu, petroleju un jebkuru citu degošu šķidrumu vai ar gāzi – tikai jānomaina dīzīte. Tomēr ne visi ir tik universāli, un dažiem papildus gāzei piemērots tikai noteikts degmaisījuma veids, piemēram, benzīns.

Tomēr ne vienmēr ir racionāli pārnēsāt vai pārvadāt abus degvielas veidus – degļa konfigurāciju izvēlas, plānojot atpūtas veidu.

PADOMS

Deglis noder, ja
• dažādos āra apstākļos jāgatavo maltīte vai karsts dzēriens,
• apvidū nav iespējams vai ir aizliegts kurināt ugunskuru,
• ir nelabvēlīgi laika apstākļi (ugunskuram neder slapja malka),
• maršruta specifika liek taupīt spēkus un pieturvietām atvēlēto laiku.

Uzziņa

Kempingu plītiņām nepieciešamos 5 litru gāzes balonus iegādāties vai tukšos apmainīt pret pilniem var “Latvijas propāna gāzes” autogāzes uzpildes stacijās visā Latvijā un pie uzņēmuma oficiālajiem pārstāvjiem. Šo vietu saraksts pieejams mājaslapas www.lpg.lv sadaļā “Gāzes baloni” (“Gāzes balonu iegādes vietas”).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.