Foto – Shutterstock

Nav jāpaveic viss reizē 0

Viens no galvenajiem efektīvas prāta darbības traucēkļiem ir tik populārais “multitasking” jeb cenšanās vairākus darbus paveikt reizē. Tomēr pierādīts, ka tas samazina darba efektivitāti līdz pat 40%. Tāpēc saspringtajā gada noslēgumā jāparūpējas, lai mācībām veltītajā laikā būtu iespējami mazāk traucēkļu un uzmanības novēršanas iespēju, piemēram, telefons ir izslēgts, Facebook un Twitter lapas aizvērtas, istabas durvis ciet.

Reklāma
Reklāma
Latvijai tuvojas aukstuma vilnis! Sinoptiķi par laiku jaunnedēļ
Ķīna un Turcija sagādā Krievijai nepatīkamu “pārsteigumu” 34
Kokteilis
15 saderīgākie zodiaka zīmju pāri: viņiem ir pa spēkam radīt ideālu ģimeni
Lasīt citas ziņas

“Atrunāšanās “man nav laika” mūsdienās vairs netiek uzskatīta par nopietnu argumentu. Laika trūkuma gadījumā pašam sev jāatbild uz jautājumu, vai tiešām es pievēršos attiecīgā brīža svarīgākajām lietām?” skaidro Z.Šmate. Sesijas laikā svarīgākie pienākumi noteikti ir mācības, un, lai tās būtu efektīvākas, jārūpējas par enerģijas atgūšanu. Prāta darbību uzlabos, piemēram, meditācija – 10 minūšu koncentrēšanās uz ieelpu un izelpu. To veicinās arī aktivitātes, kas liek galvai strādāt – lasīšana, dienasgrāmatas rakstīšana, jaunu lietu un iespaidu apgūšana.

Koncentrējies uz to, kas padodas

Enerģijas piramīdas virsotnē ir garīgā enerģija, kas ietver jēgas, mērķu un personīgo vērtību izpratni. Lai tai piekļūtu, jāapzinās savas prioritātes un jādara tas, kas sniedz prieku un vislabāk izdodas. Studenti un skolēni noteikti būs veiksmīgāki tajās jomās, kas ir viņiem interesantas, padodas un ļauj realizēt savus talantus, kā arī saskan ar nākotnes vīziju. Lai to apzinātos, ieteicams padomāt par stiprajām pusēm, prasmēm un interesēm un meklēt attīstības iespējas šajās jomās.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Iesaku enerģijas piramīdas rituālus ievērot ne tikai saspringtākajā mācību laikā, bet arī ikdienā. Un novēlu jauniešiem, lai izdodas sekmīgi pabeigt šo mācību semestri!” papildina Zanda Šmate.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.