Foto – Anda Krauze

Ulmaņlaiku bumbieru kūka 3

KĀ GATAVOT?

Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru un olu dzeltenumiem. Maisa, līdz cukurs izkusis. Pievieno pienu, miltus, rīvētu citrona miziņu, puscitrona sulu un sagrieztu vienu lielu vai divus mazākus bumbierus.

Viedoklis
Krista Draveniece: Ne vīrs, ne Cipule jāzākā par traģisko notikumu Daugavā, patiesībā vainīgs kas pavisam cits 97
Pieci Latvijas ministri (kopš neatkarības atjaunošanas), kuri izpelnījušies vislielākās sabiedrības antipātijas. Pirmo uzminēsiet viegli!
NATO apsver būtiskas izmaiņas savā stratēģijā: izskan runas par preventīvu triecienu Krievijai 1
Lasīt citas ziņas

Samaisa, iecilā stingrās putās saputotus olu baltumus, lej formā un 20 – 30 min. cep 150 grādos. Kad pamatne izcepta, gatavo krēmu. Katliņā ielej krējumu, pievieno 8 ēd. k. cukura, uzkarsē. Atsevišķā traukā sakuļ 2 olas, pievienojot 1 tējk. cukura un miltus, sakuļ, pievieno siltajam krējumam.

Karsējot uz lēnas uguns, maisa, līdz krējums sabiezējis. Pieber bumbiera gabaliņus. Krēmu ziež pāri kūkas pamatnei.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kūkas recepti iesaka “Trusis Kafē” pavāri Kristaps Glūdiņš un Kārlis Karnītis

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.